Desserter

Figen-choko-barer

af Susanne Palmqvist 23. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Små lækre barer, der kan pakkes ind og tages med i tasken. Smagen er intens, og de mætter faktisk ret meget, så lav dem endelig ikke for store. Chokoladen, du bruger, skal helt være 70 %, så din chokoladetrang bliver tilfredsstillet.

(12 stk.)1 pose figner (225 g)1 dl mandler med skal (70 g)1 spsk. god kakao1-2 tsk. vaniljesukkersaft og revet skal af ½ appelsin75 g smeltet mørk chokolade 70 %

PYNT:hakkede mandler, mandelflager, pistacienødder eller kokosmel

Klip fignerne i små stykker, og kassér blomst og stilk. Kom dem i en kraftig blender sammen med mandler, kakao, vaniljesukker og appelsinskal og -saft. Kør det til en sammenhængende masse. Smelt chokoladen, og hæld den i, mens blenderen kører (hvis det er muligt). Massen skal være lidt klistret. Er den meget tør, tilsættes mere appelsinsaft. Bred massen ud på et stykke bagepapir, og glat/form den til en 1½ cm høj firkant. Pak papiret omkring, og stil det koldt i 1 døgn.

Skær figenmassen i stænger, og vend dem i det pynt, du foretrækker. Tryk det godt fast. Læg stykkerne i dåse. De kan holde sig ca. 10-12 dage.

Prøv også: Sund chokolademousse >>