Desserter

Ferskenkage med mandler

Mandler og ferskner er bare så lækkert sammen. Hæld den søde hyldeblomstsirup over den lune kage, og servér den, som den er, eller med en kugle is




(8-10 personer)
MØRDEJ:
100 g koldt smør skåret
i små terninger
50 g flormelis
150 -175 g hvedemel
1 lille æg

ENDVIDERE:
1 tærtebund med løs bund,
20 cm x 20 cm
tørrede hvide bønner
eller linser

SIRUP OG FERSKNER:
4 ferskner
1 dl hyldeblomstsaft
1 dl vand
100 g rørsukker
saft af ½ limefrugt

FYLD:
150 g mandler, blendede
150 g blødt smør
3 æg
100 g hvedemel

PYNT:
25 g mandelsplitter

Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel, og saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud, og læg den i det smurte tærtefad. Fór med sølvpapir, og fyld bønnerne i, så dejen ikke glider ned ad siderne, og forbag bunden i ca. 15 minutter ved 175°. Fjern bønner og sølvpapir, og gem bønnerne, til næste gang der bages tærte.
Skær hver fersken i 6 både. Kog hyldeblomstsaft, vand, rørsukker og limesaft i en sauterepande, til sukkeret er opløst. Kom ferskenbådene i, og kog dem i lagen i 8 minutter. Tag fersknerne op; lad dem dryppe af, og sæt dem til side. Kog lagen ind, til den er tyk som sirup.
Rør mandlerne med smørret. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt imellem hvert æg. Kom melet i, og rør godt, dejen skal være let klistret. Fordel dejen i den forbagte bund. Fordel ferskenbådene på, tryk dem let ned i dejen, og drys med mandelsplitter. Bag kagen midt i en 175° varm ovn i 25-30 minutter, til den er fast og flot gylden. Hæld ferskensiruppen over, og servér kagen, som den er, eller med vaniljeis til.

RELEVANTE LINKS


Hindbæris med
kokosvafler
Gæster til
middag?
Køb i femina-
shoppen.dk

Læs mere om: