fastelavnsboller
Desserter

Fastelavnsboller med hindbær og marcipan

af Susanne Palmqvist. Udgivet første gang 21. februar 2020 17. januar 2021
Foto: Anders Schønnemann
Dejlige fastelavnsboller med marcipan og hindbærfyld. Pynt dem med glasur og krymmel, eller drys med flormelis. De smager bedst, samme dag de er bagt, men kan fryses (bedst uden pynt)

12 stk. fastelavnsboller

300 g økologisk hvedemel1 nip salt2 spsk. sukker100 g koldt smør1 dl mælk2 spsk. cremefraiche 9 eller 18 %40 g gær1 sammenpisket ægevt. æg til pensling

PRØV OGSÅ: Klassiske fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj 

Fyld til fastelavnsboller:

75 g blødt smør75 g groftrevet marcipan60 g flormelisfast hindbærmarmelade 

Glasur

1½ dl sigtet flormelisfrugtfarve/hindbærsirup½-1 spsk. kogende/varmt vand 

Pynt

Krymmel eller frysetørrede hindbær

Sådan laver du fastelavnsboller:

Start med at lave dejen til dine fastelavnsboller; bland mel, salt og sukker. Skær smørret i små terninger, og smuldr dem helt grynede i melet. Lun mælken til lillefingervarm. Kom cremefraiche i mælken, og rør gæren ud heri. Kom blandingen i melet sammen med ægget, og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hæve under et viskestykke i ca. 1 time.

Ingen fastelavnsboller uden det lækre fyld. Rør smør, marcipan og flormelis sammen til en blød remonce. Ælt dejen let sammen, og rul den ud til en stor firkant. Skær den i 12 stykker. Kom lidt remonce og 1 teskefuld marmelade på hver. Fold dejen til dine fastelavnsboller ind over fyldet, og tryk godt til. Læg dem med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket til dobbelt størrelse.

Pensl med æg, og bag dine fastelavnsboller i en 220° varm ovn i ca. 20 minutter. Pynt med kulørt glasur og drys, når de er kolde.