Desserter

Espresso-shots med daddelkugler

13. marts 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Både shots og kugler skal helst laves dagen før, hvis du har tid. Her får du opskriften på espresso-shots med daddelkugler

Espresso-shots med daddelkugler

INGREDIENSER ¾ dl sød- eller letmælk 1½ dl piskefløde 3 tsk. instant-kaffepulver 85 g mørk chokolade 66-75 % 2 spsk. Kahlúa (kaffelikør)   DADDELKUGLER 125 g store, søde dadler 35 g mandler 2 tsk. frysetørrede hindbær (eller fintrevet citronskal) saft af 1 usprøjtet citron 50 g mørk chokolade frysetørret passionsfrugtpulver, knust frysetørret hindbær, kakao eller finthakkede pistacienødder til drys   TIL SERVERING 1 dl piskefløde 2 modne passionsfrugter  

Opskrift - sådan laver du espresso-shots med daddelkugler

  1. Kog mælk og fløde op med kaffepulver, og lad det trække ½ time. Varm det op igen, og sluk for blusset. Rør finthakket chokolade i, til den er helt smeltet. Lad blandingen køle lidt af, og hæld den i 4 små glas. Afkøl helt i køleskabet, gerne til næste dag.   2. Daddelkugler: Fjern stenen fra dadlerne, og blend dadlerne grundigt i en foodprocessor sammen med mandler, frysetørrede hindbær (eller fint-revet citronskal) og citronsaft. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Bland den smeltede chokolade i daddelmassen, mens maskinen kører.   3. Tril massen til kugler, og tril dem bagefter i drys efter eget valg. Opbevares koldt.   4. Servering: Pisk fløden til meget blødt skum. Læg en skefuld oven i hvert espresso-shot. Top med de våde kerner fra passionsfrugterne, og servér med daddelkugler til.   TIP: Frysetørrede hindbær fås i specialbutikker og større supermarkeder.   Til forret og hovedret til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi   FORRET: Butterdej med rejer og asparges - Få opskriften her

HOVEDRET: Koteletter med løgvinaigrette og grøn mos - Få opskriften her