Desserter

Eksotisk mango- og kokoskage

af Jesper Søvndal/Den store bagedyst - DR1 10. november 2017
I Den store Bagedyst bagte Jesper denne smukke og eksotiske kage som et mestervæk. Kagen består af en kokosbund omkring både mango- og kokosmousse, en limegelé mens kagen pyntes flot med friske mangoskiver, palmeblade og sprøde tuilles.

Eksotisk mango- og kokoskage

  TILBEREDNINGSTID: 4 TIMER  ANTAL PORTIONER: 12 PERS.   DET SKAL DU BRUGE   MANGOMOUSSE 500 g frossen mango i tern 125 g sukker 40 g limesaft 0,5 stk. chili 4 blade husblas 2 stk. past. æggehvider  
  KOKOSMOUSSE 2 dåser kokosmælk skal af 3 stk. lime saft af 2 stk. lime 5 dl piskefløde 1 stang vanilje 7 blade husblas   KOKOSBUND 250 g blødt smør 200 g flormelis 4 stk. æg (stuetempererede) 75 g kokosmel 375 g hvedemel 3 tsk. bagepulver 0,5 dl citronsaft 0,5 dl piskefløde   LIMEGELÉ 3 blade husblas 5 spsk. sukker 4 dl vand 0,5 dl limesaft  
  PYNT tynde mangoskiver evt. palmeblade til at pynte kagens kant   SAND 200 g sukker 4 spsk. lys sirup 2 tsk. natron   TUILES 100 g smør 1 dl æggehvider 100 g flormelis 1 tsk. gul pastafarve 100 g mel   PRØV OGSÅ: Kokosis med ananas-mango-puré

Opskrift - sådan laver du eksotisk mango- og kokoskage

  MANGOMOUSSE I HALVKUGLE Sæt husblassen i blød i koldt vand. Hak chili fint, og kog mango, sukker, limesaft og chili til mangoen er mør, og blend til en jævn puré. Opløs husblassen heri. Pisk hviderne stive og først  lidt af hviderne i mangomassen. Fold derefter mangomassen i resten af hviderne. Sæt på køl i en halvkugleform foret med folie.   KOKOSBUND pisk smør og flormelis sammen, og pisk æg i ét ad gangen. Kokosmel, mel, bagepulver, citronsaft og fløde røres i lidt ad gangen. Hæld dejen i en rund form og bagi cirka 50 min. ved 200 grader. Lad køle.   KOKOSMOUSSE Sæt husblas i blød i koldt vand. Tag 1 spsk flormelis fra og læg til side, og bland ellers kokosmælk, limesaft og resten af flormelis i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med den ene spsk. flormelis til vaniljesukker. Pisk fløde og vaniljesukker til skum. Varm lidt af kokosmælken op og smelt husblassen heri. Bland den varme kokosmælk i den kolde kokosmælk, og fold flødeskummet i kokosmælken.   GELÉ Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog sukker, limesaft og vand til sukkeret er opløst.Smelt husblassen i den varme lage, og afkøl til den stadig er flydende.   SAND Smelt sukker og sirup i en gryde uden at røre i det. Når det er smeltet og begyndt at blive gyldent, tilsættes natron og der røres. Hæld det i en form med bagepair og afkøl. Hak det groft.    PRØV OGSÅ: Mokkakage med passionsfrugtcoulis   TUILES  Smelt smørret. Pisk de andre ingredienser til en glat masse, og tilsæt det smeltede smør under piskning.  Køl dejen i ca. 20 min. Smør tyndt ud på bagepapir og bag ved 170 grader varm luft i ca. 5 min.  Form mens de stadig er lune i ønsket form ved feks. at lægge dem på en buet genstand.    SAMLING AF KAGEN Sæt kagen nederst i en kagering med folie. Placer halvkuglen af mangomousse ovenpå kagen, og hæld kokosmuossen over halvkuglen. Afkøl til moussen er fast. Placer mangoskiverne ovenpå moussen i et fint mønster. Hæld geléen over mangoskiverne, og køl ned til geléen er fast. Pynt evt. kagen med et bånd af palmeblade, placer tuillesskallerne ovenpå kagen og drys 'sandet' rund om kagen. Server.   Opskriften er fra "Den Store Bagedyst" som sendes hver onsdag kl. 20.00 på DR1". Få mange flere opskrifter på dr.dk/bagedyst