Desserter

Eclairs med syltede pærer og hvid chokoladecreme

Mon dieu, det er godt, når den sprøde eclair-skal møder den bløde chokoladecreme. Lav dobbeltportion med det samme – ellers vil du fortryde det. Her får du opskriften på eclairs med syltede pærer og hvid chokoladecreme.

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

Eclairs

75 g vand
1 nip salt
10 g sukker
50 g smør
75 g hvedemel
100 g sammenpisket æg
1 sprøjtepose

Fyld

2 dl cremefraiche 38 %
½ tsk. vaniljesukker
1 usprøjtet citron
100 g hvid chokolade
1 dl sukker
3 dl vand
2 pærer
1 sprøjtepose med tylle

Til servering

2 spsk. flormelis

Opskrift - sådan laver du eclairs med syltede pærer og hvid chokoladecreme

Eclairs: 

Hæld vand, salt, sukker og smør i en gryde. Bring det i kog, og vent på, at smørret smelter. Skru ned på mellemvarme, og hæld melet i. Rør grundigt rundt, og bag melbollen af i 4-5 minutter. Lad den køle let.
 
Tænd ovnen på 200°. Hæld dejen i en skål, og rør sammenpisket æg i lidt ad gangen. Til sidst, når dejen er blank og glat, fyldes den i en sprøjtepose.
 
Sprøjt baner i ca. 12 cm’s længde af dej ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Skru ovnen ned til 175°, og bag eclairsene i 30 minutter, til de er gyldne. Åbn ikke ovnlågen undervejs. Lad dem køle af.
 
Fyld: 
Smag cremefraiche til med vaniljesukker og fintrevet skal fra citronen. Smelt chokoladen, og rør den i cremefraichen. Fyld blandingen i en sprøjtepose med tyl, og læg den på køl. Skræl pærerne, og halvér dem. Skær citronen i skiver, og læg dem i en gryde sammen med vand og sukker. Giv det et opkog, og læg pærerne i. Kog dem i 5-7 minutter, til de begynder at vise tegn på mørhed. Sluk for varmen, og lad dem trække lidt. Lad dem køle af, og skær dem i små tern.
 
Servering:
Flæk de bagte eclairs. Fyld dem med chokoladecreme, og top med pærer. Læg låg på, og drys med flormelis.
 
PRØV OGSÅ: Eclairs med mocca
Læs mere om: