Desserter

Éclairs med mokka

af Christine Bille Nielsen og Camilla Biesbjerg Mikkelsen 13. maj 2013
Foto: Henrik Freek og Betina Hastoft
I Paris kan du købe éclairs i ethvert bageri. Eclair betyder lyn, og navnet hentyder muligvis til, at de små vandbakkelser med fyld kan spises med lynets hast i bare to mundfulde.

Éclairs til 4 personer

Vandbakkelser:3 dl vand100 g smør170 g hvedemel4 æg

Kaffeskum:2½ dl piskefløde2 spsk flormelis4 spsk stærk, færdigbrygget kaffe

Kaffeglasur:2 dl flormelis½-1 dl stærk, færdigbrygget kaffe1 tsk blødt smør

Til servering: mørke chokoladekringler

Vandbakkelser: Tænd ovnen på 200°. Kom vand og smør i en gryde, og varm op, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, når smørret er helt smeltet, og rør godt rundt, til dejen er jævn og glat og slipper grydens kanter. Tag gryden fra varmen, og lad dejen afkøle i et par min. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk kraftigt med en elpisker, til dejen samler sig. Fordel dejen i 8 aflange stænger (ca. 3 cm brede) på en bageplade med bagepapir. Brug en ske eller en sprøjtepose med tylle. Bag vandbakkelserne i ovnen i 25 min., og lad dem afkøle på en bagerist.

Kaffeskum: Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt flormelis og kaffe i skummet.

Kaffeglasur: Rør flormelis og kaffe sammen til en tyk glasur. Rør det bløde smør i glasuren til sidst. Skær vandbakkelserne igennem på langs, og fyld dem med kaffeskum. Smør kaffeglasur på toppen af de fine éclairs, og pynt med en chokoladekringle.