eclair
Desserter

Eclair med appelsin-ganache

17. februar 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Chokolade og appelsin er et labert makkerpar, og appelsinskallen i ganachen tilfører hele herligheden endnu mere lækkerhed. Her får du opskriften på Timm Vladimors lækre eclair med appelsin-ganache

Eclair med appelsin-ganache

  Tid: 1 time. Bagetid: 20 minutter. Hviletid: 5 timer Antal: Ca. 15 stk.   DET SKAL DU BRUGE 50 g smør 10 g sukker ½ tsk. salt 60 ml vand 60 g hvedemel 2 æg 1 sprøjtepose med stor rillet tylle  
  APPELSIN-GANACHE 75 g mørk chokolade, ca. 60 % 1 dl piskefløde 1 knsp. salt skal og saft af ½ usprøjtet appelsin 1 sprøjtepose med tylle   SAMLING 75 g mørk chokolade 15 g smør   PRØV OGSÅ: Eclair med mokkacreme  

Opskrift - sådan laver du eclair med appelsin-ganache

  1. Varm smør, sukker, salt og vand op i en gryde, til smørret er smeltet. Tilsæt melet på én gang, og rør, til det har en ensartet konsistens. Lad dejen varme igennem i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5 minutter. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen, lidt ad gangen. Fortsæt med at røre i ca. 5 minutter, til dejen er blank og blød. Tænd ovnen på 225°. Fyld dejen i en sprøjtepose med stor rillet tylle, og sprøjt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15 streger på 7-8 cm. Sæt vandbakkelserne i ovnen, og skru temperaturen ned til 200°. Bag dem i ca. 20 minutter.   2. APPELSIN-GANACHE: Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og tilsæt salt, fintrevet appelsinskal og 2 spsk. appelsinsaft. Hæld fløden over chokoladen, og rør forsigtigt rundt med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og strukturen er ensartet. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad ganachen sætte sig ved stuetemperatur i ca. 5 timer. Fyld den i en sprøjtepose.   3. SAMLING: Smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Skær små huller i bunden af vandbakkelserne, og sprøjt ganache ind i dem. Kør forsigtigt toppen af vandbakkelserne gennem chokoladeovertrækket.   PRØV OGSÅ: Appelsinkage med orangeblomst