drømmekage
Desserter

Drømmekage-dessert

En fantastisk dessert med tuilles af kokos serveret med cremet vaniljeis og sød karamelsauce - få opskriften på en skøn drømmekage-dessert her

Drømmekage-dessert

 
Tid: 30 minutter. Bagetid: 10 minutter
Antal personer: 4
 
KARAMELSAUCE
150 g lys muscovadosukker
½ dl vand 
25 g smør
1½ dl piskefløde
evt. salt
 
KOKOSTUILE
35 g smør
35 g hvedemel
70 g flormelis
2-3 spsk. vand
4-5 spsk. kokosmel
 
TIL SERVERING
4 kugler god vaniljeis
 
PRØV OGSÅ: Drømmekage me et twist
 

Opskrift - sådan laver du drømmekage-dessert

 
1. KARAMELSAUCE: Kog muscovadosukker og vand sammen i en gryde, til det begynder at tage farve som mørk karamel. Skru ned for varmen, og tilsæt smør. Rør fløde i, til massen er ensartet. Tilsæt evt. en smule salt. Er karamelsaucen for tynd, kan du koge den lidt mere ind. Hæld den på glas.
 
2. KOKOSTUILE: Tænd ovnen på 180°. Smelt smør i en gryde, og lad det brune. Tag det af varmen. Rør mel og flormelis i. Tilsæt vand, til dejen er ensartet og smørbar. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et tyndt lag. Drys med kokosmel, og tryk det let ned i dejen. Bag tuilen i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl.
 
3. SERVERING: Fordel vaniljeis i kugler på 4 tallerkener. Hæld lidt karamelsauce over. Bræk kokostuiles i mindre stykker, og læg dem oven på is og karamelsauce.