Desserter

Dessert: Banankage og syltede ananas

af Louisa Lorang 23. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag med Vietnamesiske toner. Til dessert serveres banankage og syltede ananas. Få opskriften her

Skøn dessert med et eksotisk strejf. Uhmmmmm ... banankage er faktisk virkelig godt, selv om den har været sat uden for døren i nogle år.

1 ananassaft + skal af 1 økocitron1 dl mørk rom3 dl vand2 dl rørsukker2 stilke citrongræs, flækkede og let knust

BANANKAGE:150 g blødt smør150 g sukkerkorn af ½ tyk vaniljestang2 æg275 g mel2 tsk. bagepulver½ tsk. salt50 g finthakkede mandler3 meget modne bananer1 dl kokosmælk2 spsk. limesaft

ENDVIDERE:100 g mørk chokolade20 g smør

Skær skallen af ananassen, og del den i grove stykker. Fjern stokken, og kassér den. Læg ananassen i et ovnfast fad. Riv citronskallen, og pres citronen over ananassen. Kom rom, vand, sukker og citrongræs ved, og dæk fadet med sølvpapir. Sæt det i en forvarmet ovn ved 175°, og lad det bage i 25 minutter. Tag ananassen ud, og lad den blive helt kold i lagen i køleskabet. Si lagen fra, og gem både ananas og lage.Pisk smør og sukker hvidt sammen med vaniljekornene. Tilsæt æg, og pisk kort. Vend mel, bagepulver og salt sammen, og rør blandingen i æggemassen sammen med de finthakkede mandler. Mós bananerne; rør dem med fløde og limesaft, og kom blandingen i dejen. Fyld dejen i en ca. 20 x 30 cm stor form, og bag den ved 175° i ca. 45 minutter, ELLER i 6 mindre forme, og bag dem i 20-30 minutter. Tjek med en strikkepind, om kagen er færdigbagt.Tag kagen ud af formen, og lad den køle af på en rist.Smelt chokoladen i vandbad. Tag den af varmen, og rør smørret i. Fordel chokoladen på kagen/kagerne, og lad den sætte sig.Servér lagen fra ananassen i fine glas med ananas i. Servér banankage til.Opskriften er til 6 personer

TIP: Du kan også nøjes med enten kage eller ananas. Servér gerne vaniljeis til, uanset hvad du vælger.

Få indkøbslisten her

OPSKRIFTER PÅ RESTEN AF MENUEN