

Desserter
De bedste romkugler
af Camilla Zarah Lawes
7. juli 2021
Foto: Columbus Leth
Jeg eeeelsker romkugler og kan garantere dig, at du bliver afhængig af disse, som til gengæld tager lidt tid at lave
5 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
Det skal du bruge
- 130 g smeltet smør
- 270 g sukker
- 2 æg
- 100 g hvedemel
- 6 spsk. kakao
- 1 tsk. vaniljeessens
Endvidere
- 35 g smuttede, let finthakkede mandler
- 2 spsk. skovbærsyltetøj
- 3 spsk. romessens
- 40 g koldt smør
- 100 g god smeltet chokolade
- 100 g finthakket chokolade med brombær
- 50 g ristede, let finthakkede kokosflager
Opskrift - sådan laver du romkugler
- Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt.
- Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljeessens.
- Kom dejen i en smurt bradepande på 15 x 30 cm, og bag den i 30 minutter ved 180°.Lad kagen afkøle helt, gerne til næste dag.
- Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandler, syltetøj, romessens og smør, saml massen med fingrene, og tril den til romkugler på størrelse med bordtennisbolde.
- Sæt romkugler i køleskabet, mens chokoladen smelter.
- Vend dine romkugler i den smeltede chokolade, og rul dem enten i hakket chokolade eller kokosflager.
- Afkøl, og opbevar dine romkugler i en tætsluttende dåse i køleskabet.
Har du lyst til flere romkugler? Så kan du prøve denne lettere udgave af romkugler - og det bliver de absolut ikke dårligere af