romkugler
Desserter

De bedste romkugler

af Camilla Zarah Lawes 7. juli 2021
Foto: Columbus Leth
Jeg eeeelsker romkugler og kan garantere dig, at du bliver afhængig af disse, som til gengæld tager lidt tid at lave
5 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 130 g smeltet smør
  • 270 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 6 spsk. kakao
  • 1 tsk. vaniljeessens

Endvidere

  • 35 g smuttede, let finthakkede mandler
  • 2 spsk. skovbærsyltetøj
  • 3 spsk. romessens
  • 40 g koldt smør
  • 100 g god smeltet chokolade
  • 100 g finthakket chokolade med brombær
  • 50 g ristede, let finthakkede kokosflager

Opskrift - sådan laver du romkugler

  1. Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt.
  2. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljeessens.
  3. Kom dejen i en smurt bradepande på 15 x 30 cm, og bag den i 30 minutter ved 180°.Lad kagen afkøle helt, gerne til næste dag.
  4. Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandler, syltetøj, romessens og smør, saml massen med fingrene, og tril den til romkugler på størrelse med bordtennisbolde.
  5. Sæt romkugler i køleskabet, mens chokoladen smelter.
  6. Vend dine romkugler i den smeltede chokolade, og rul dem enten i hakket chokolade eller kokosflager.
  7. Afkøl, og opbevar dine romkugler i en tætsluttende dåse i køleskabet.

 

Har du lyst til flere romkugler? Så kan du prøve denne lettere udgave af romkugler - og det bliver de absolut ikke dårligere af