romkugler
Desserter

De bedste romkugler

Jeg eeeelsker romkugler og kan garantere dig, at du bli'r afhængig af disse, som til gengæld tager lidt tid at lave

ROMKUGLER (10 STORE)

Prøv også: Romkugler med julesmag

DET SKAL DU BRUGE TIL ROMKUGLER

130 g smeltet smør
270 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
6 spsk. kakao
1 tsk. vaniljeessens

ENDVIDERE TIL ROMKUGLER
35 g smuttede, let finthakkede mandler
2 spsk. skovbærsyltetøj
3 spsk. romessens
40 g koldt smør
100 g god smeltet chokolade
100 g finthakket chokolade med brombær (Toms Ekstra)
50 g ristede, let finthakkede kokosflager (fås hos Specialkøbmanden)

Sådan laver du romkugler

Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljeessens. Kom dejen i en smurt bradepande på 15 x 30 cm, og bag den i 30 minutter ved 180°.
Lad kagen afkøle helt, gerne til næste dag. Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandler, syltetøj, romessens og smør, saml massen med fingrene, og tril den til romkugler på størrelse med bordtennisbolde. Sæt romkugler i køleskabet, mens chokoladen smelter. Vend dine romkugler i den smeltede chokolade, og rul dem enten i hakket chokolade eller kokosflager. Afkøl, og opbevar dine romkugler i en tætsluttende dåse i køleskabet.

PRØV OGSÅ: En lettere udgave af romkugler - og det bliver de absolut ikke dårligere af

 

 

Læs mere om: