Lækre hjemmelavet romkugler med massere af smag og sjove toppings
Mad

De bedste romkugler

7. juli 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Jeg eeeelsker romkugler og kan garantere dig, at du bliver afhængig af disse. Få her opskriften på de bedste romkugler
5 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 130 g smeltet smør
  • 270 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 6 spsk. kakao
  • 1 tsk. vaniljeessens

Endvidere

  • 35 g smuttede, let finthakkede mandler
  • 2 spsk. skovbærsyltetøj
  • 3 spsk. romessens
  • 40 g koldt smør
  • 100 g god smeltet chokolade
  • 100 g finthakket chokolade med brombær
  • 50 g ristede, let finthakkede kokosflager

Sådan laver du romkugler

  1. Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt.
  2. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljeessens.
  3. Kom dejen i en smurt bradepande på 15 x 30 cm, og bag den i 30 minutter ved 180°.Lad kagen afkøle helt, gerne til næste dag.
  4. Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandler, syltetøj, romessens og smør, saml massen med fingrene, og tril den til romkugler på størrelse med bordtennisbolde.
  5. Sæt romkugler i køleskabet, mens chokoladen smelter.
  6. Vend dine romkugler i den smeltede chokolade, og rul dem enten i hakket chokolade eller kokosflager.
  7. Afkøl, og opbevar dine romkugler i en tætsluttende dåse i køleskabet.

Prøv vores andre opskrifter på romkugler.

Romkugler

"Romkugler" er en populær dansk konditorvare, som primært er lavet af rester fra bageriet som kagekrummer, cacao, flormelis og selvfølgelig rom eller romessens, der giver dem deres karakteristiske smag.

Kært barn har mange navne, og det har romkuglen, trøflen, sputnikken.

Romkugle eller trøffel?
Siger du trøffel, er du med stor sandsynlighed fra det jyske, kalder du den samme kage for en romkugle, stammer du sandsynligvis fra Østdanmark.

Hvem kalder kuglen for sputnik? Det gør beborende på øen Mors i Limfjorden.

Læs også