Desserter

Crumble med æble, tranebær og ingefær

Crumble er en nem kage, som får hele huset til at dufte dejligt af hjemmebag

Crumble med æble, tranebær og ingefær

INGREDIENSER
6 æbler
80 g syltet ingefær
70 g tørrede tranebær
2 spsk. lage fra de syltede ingefær
 
CRUMBLEDEJ
150 g hvedemel
100 g sukker
50 g rørsukker
150 g smør
100 g hasselnødder
 
TIL SERVERING
flødeskum eller vaniljeis
 

Opskrift - sådan laver du crumble med æble, tranebær og ingefær

 
1. Skyl æblerne, og skær dem i mindre stykker uden kernehus. Skær syltet ingefær i små tern. Fordel æblestykker, ingefær, tranebær og lidt af lagen fra ingefæren i et smurt ovnfast fad.
 
2. Crumbledej: Bland mel, sukker og rørsukker i en skål. Smuldr smørret i dejen, til det ligner grov rasp. Hak hasselnødderne, og bland dem i. Fordel crumbledejen over æblerne i fadet. Bag crumblen i en 190° varm ovn i ca. 25 minutter. Servér crumblekagen lun med flødeskum eller vaniljeis til.