Desserter

Crumble med æble, tranebær og ingefær

af Anne au chocolat 14. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Crumble er en nem kage, som får hele huset til at dufte dejligt af hjemmebag

Crumble med æble

  • 6 æbler
  • 80 g syltet ingefær
  • 70 g tørrede tranebær
  • 2 spsk. lage fra de syltede ingefær

CRUMBLEDEJ

  • 150 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 50 g rørsukker
  • 150 g smør
  • 100 g hasselnødder

TIL SERVERING

  • flødeskum eller vaniljeis

1. Skyl æblerne, og skær dem i mindre stykker uden kernehus. Skær syltet ingefær i små tern. Fordel æblestykker, ingefær, tranebær og lidt af lagen fra ingefæren i et smurt ovnfast fad.

 

2. Crumbledej: Bland mel, sukker og rørsukker i en skål. Smuldr smørret i dejen, til det ligner grov rasp. Hak hasselnødderne, og bland dem i. Fordel crumbledejen over æblerne i fadet. Bag crumblen i en 190° varm ovn i ca. 25 minutter. Servér crumblekagen lun med flødeskum eller vaniljeis til.

 

PRØV OGSÅ: Crumblecake med vanilje og ananas

Andre lækre opskrifter