Cookiekage
Desserter

Cookiekage med chokolade, Nutella og skumfiduser

af Camilla Biesbjerg Markussen 1. november 2017
Foto: Betina Hastoft
Sprød udenpå, lun indeni og med vaniljeis på toppen. Så kan man næsten ikke bede om mere! Her får du opskriften på cookiekage med chokolade, Nutella og skumfiduser

Cookiekage med chokolade, Nutella og skumfiduser

Tid: 15 minutter. Bagetid: 15-17 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 120 g blødt smør 100 g lyst muscovadosukker 60 g sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 æg 180 g hvedemel ½ tsk. bagepulver ½ tsk. salt 125 g mørk chokolade 8 tsk. Nutella 40 små skumfiduser 2 minipander af støbejern, som kan tåle at gå i ovnen, ca. 17 cm i diameter  
  TIL SERVERING god vaniljeis  
  PRØV OGSÅ: Skift cookiekage ud med en skøn cookie-sandwich med is  

Opskrift - sådan laver du cookiekage med chokolade, Nutella og skumfiduser

  Pisk smør, muscovadosukker, sukker, vaniljesukker og æg godt sammen. Sigt mel, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt grofthakket chokolade, og rør det hele sammen til en jævn dej. Tænd ovnen på 180°. Fordel 2⁄3 af dejen i de 2 små støbejernspander. Læg 4 tsk. Nutella og 20 små skumfiduser oven på hver cookie. Dæk med resten af cookiedejen, gerne i små klatter, så overfladen bliver en smule bulet og ujævn. Bag de 2 cookiekager i ovnen i 15-17 minutter, til de er let gyldne, men stadig bløde i midten – de må gerne se en smule underbagte ud. Servér cookiekagerne lune og nybagte med kugler af god vaniljeis på toppen.   Tip: Cookiekagen kan også bages i én stor pande, men så skal bagetiden forøges en smule.   PRØV OGSÅ: Lækker chokoladekonfekt med pistacienødder og skumfiduser