Desserter

Clafoutis med pærer og vanilje

af Camilla Zarah Lawes 1. marts 2013
Foto: Lars Ranek
Den dejlige og velsmagende franske klassiker er et perfekt punktum efter en let frokost eller middag

Clafoutis med pærer og vanilje til 4 personer4 æg75 g rørsukkerkornene af ½ stang god vanilje1 spsk. stødt kardemomme50 g hvedemel25 g smør, smeltet2 dl sødmælk4 forme på 8 cm i diametersmør + sukker til formene4 modne pærerDRYS:flormelisPisk æg og sukker godt. Tilsæt vaniljekorn og kardemomme, og rør godt. Sigt melet i æggemassen, mens der røres, og kom smørret i. Rør dejen, til den er glat og ensartet. Hæld mælken i, mens der røres.Smør formene med smør, og drys med sukker. Skræl pærerne, og halvér dem. Fjern kernehuset, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne i de smurte forme. Dæk med dejen, og bag kagen i en 170° varm ovn i 25-30 minutter. Afkøl dem let, og drys med flormelis. Mangler du inspiration til den perfekte dessert? Her får du opskrifter på 30 fantastiske desserter