Clafoutis med hindbær
INGREDIENSER
600 g hindbær
40 g smør + lidt til ovnfadet
100 g hvedemel
60 g sukker
¼ tsk. salt
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
2 dl mælk
rørsukker
et ovnfast fad
Opskrift - sådan laver du clafoutis med hindbær
Rens hindbærrene. Varm ovnen op til 210°. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bland hvedemel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål. Slå æggene ud i blandingen, og rør dejen sammen med en ske, samtidig med at du tilsætter mælk lidt ad gangen. Tilføj til sidst det smeltede smør. Smør et ovnfast fad med smør. Fordel hindbærrene i fadet, og hæld dejen ud over hindbærrene. Bag kagen i den varme ovn i 10 minutter, skru her-efter ned til 180°, og bag den i yderligere 20 minutter. Servér kagen lun eller kold. Drys med lidt rørsukker, lige inden kagen serveres.
TIP: Du kan skifte hindbærrene ud med andre typer bær eller frugt, f.eks. kirsebær, blommer eller brombær.
PRØV OGSÅ: Cheesecake med hindbær