Desserter

Clafoutis med hindbær

15. juli 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Den franske desserts navn betyder ”at fylde” – her er den lækre kage fyldt op med lækre hindbær!

Clafoutis med hindbær

INGREDIENSER 600 g hindbær 40 g smør + lidt til ovnfadet 100 g hvedemel 60 g sukker  ¼ tsk. salt 1 spsk. vaniljesukker 4 æg 2 dl mælk rørsukker et ovnfast fad  

Opskrift - sådan laver du clafoutis med hindbær

  Rens hindbærrene. Varm ovnen op til 210°. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bland hvedemel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål. Slå æggene ud i blandingen, og rør dejen sammen med en ske, samtidig med at du tilsætter mælk lidt ad gangen. Tilføj til sidst det smeltede smør. Smør et ovnfast fad med smør. Fordel hindbærrene i fadet, og hæld dejen ud over hindbærrene. Bag kagen i den varme ovn i 10 minutter, skru her-efter ned til 180°, og bag den i yderligere 20 minutter. Servér kagen lun eller kold. Drys med lidt rørsukker, lige inden kagen serveres.   TIP: Du kan skifte hindbærrene ud med andre typer bær eller frugt, f.eks. kirsebær, blommer eller brombær.   PRØV OGSÅ: Cheesecake med hindbær