Mad
Citrontærte
15. september 2010af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Lækker, frisk tærte med citron
TID: 1 TIME
1 rulle færdig tærtedej (fås på køl i mange supermarkeder)
Skal og saft af 2-3 usprøjtede citroner
3 æg, delt i blomme og hvide
75 g flormelis
1½ dl piskefløde
Prøv også:
Gelé af paradisæbler Saltsyltede citroner Vibekes citronkage CitronkagerTILBEHØR:
Kirsebær
Creme fraiche eller flødeskum
Tænd ovnen på 200 grader.
For en tærteform med dejen og forbag tærten i ca. 8 min.
Riv skallen af citronerne og pres dem.
Pisk æggeblommer og flormelis skummende.
Vend fløde, citronsaft og - skal i æggesnapsen.
Pisk hviderne stive og vend dem i cremen.
Hæld cremen i den forbagte tærtebund og bag den færdig i ca. 30 min., eller til cremen er fast og giver efter for et blødt tryk.
Server creme fraiche eller flødeskum til.