https://imgix.femina.dk/media/49bed4fc46f340aca260dae3ab475f5b.jpg
Mad

Citrontærte

15. september 2010
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Lækker, frisk tærte med citron

TID: 1 TIME

1 rulle færdig tærtedej (fås på køl i mange supermarkeder)

Skal og saft af 2-3 usprøjtede citroner

3 æg, delt i blomme og hvide

75 g flormelis

1½ dl piskefløde

Prøv også:

Gelé af paradisæbler Saltsyltede citroner Vibekes citronkage Citronkager

TILBEHØR:

Kirsebær
Creme fraiche eller flødeskum

Tænd ovnen på 200 grader.

For en tærteform med dejen og forbag tærten i ca. 8 min.

Riv skallen af citronerne og pres dem.

Pisk æggeblommer og flormelis skummende.

Vend fløde, citronsaft og - skal i æggesnapsen.

Pisk hviderne stive og vend dem i cremen.

Hæld cremen i den forbagte tærtebund og bag den færdig i ca. 30 min., eller til cremen er fast og giver efter for et blødt tryk.

Server creme fraiche eller flødeskum til.

Læs også