Desserter

Citronmazarin med blåbær

26. september 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Du kunne også kalde denne mazarinkage med citroncreme og syrlige blåbær for en luksus-udgave af citronmånen – bare meget bedre. Jeg har bagt dem i nogle rigtig gode papforme, så kagen er lige til at tage med, eller de kan fryses i formen

Citronmazarin med blåbær

(2 stk. bagt i ottekantede forme (Schur-papforme fra Kvickly) eller brug 1 lille bradepande)

INGREDIENSER200 g blødt smør160 g lyst rørsukkerfintrevet skal af 1 økocitron150 g revet marcipan3 store æg (delt i blommer og hvider)150 g sigtet hvedemel2 tsk. vaniljesukker1½ tsk. bagepulversaft af 1 citron

Citroncreme3 spsk. blødt smør2-2½ dl sigtet flormeliset par dråber citronsaftca. 200 g friske blåbær

Opskrift - sådan laver du citronmazarin med blåbær

1. Rør eller pisk smør, rørsukker og revet citronskal lyst og let. Riv marcipanen, og rør den i. Del æggene i blommer og hvider. Tag halvdelen af hviderne fra, og pisk dem helt stive. Pisk blommerne og resten af hviderne i smør-sukker-blandingen lidt ad gangen. Det gøres bedst med en elpisker. Bland mel, vanilje og bagepulver, og vend det i dejen med lette tag. Vend til sidst citronsaft og de piskede hvider i. Kom dejen i smurte forme, så det går knap til kanten. Bag dem på midterste rille i ca. 40 minutter ved 180° (mærk med en nål, at dejen ikke hænger ved).

2. Lad dem køle helt af i formen.

3. Pisk smør og flormelis med citronsaft til en blød smørcreme. Fordel den på kagerne, og drys blåbær over (er du til meget smørcreme, kan du lave lidt ekstra). Kagerne kan fryses (bedst uden creme og bær).

PRØV OGSÅ

Tiramisu med citron og chokolade - få opskriften her

Muffins med hvid chokolade og citron - få opskriften her