Desserter

Citronkoldskål med rabarber-swirl og nøddecrunch

4. juni 2015
af Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen
Foto: Line Falck, Styling:Katrine Kaul
Denne syrlige koldskål fletter fingre med den søde rabarber-swirl. Den sprøde crunch er der nok af, så gem resten til næste gang i en lufttæt beholder.

Citronkoldskål med rabarber-swirl og nøddecrunch til 4 personer

  Indsendt af Ísbjörg Helgadóttir, Aarhus Tid: 45 minutter. Ovntid: 10 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 3 æggeblommer, gerne pasteuriserede ½ dl rørsukker ½ l kærnemælk 3 dl skyr saft og skal af 1 usprøjtet citron   RABARBER-SWIRL 5-6 store rabarber 2 dl rørsukker saft og skal af 1 usprøjtet citron 1 vaniljestang ½ dl vand   RUGBRØDS-HASSELNØDDE-CRUNCH 4 skiver rugbrød 1 knsp. salt ½ dl honning eller brun farin 2 dl hasselnødder ½ dl smeltet smør  

Opskrift - sådan laver du citronkoldskål med rabarber-swirl og nøddecrunch

  1. Pisk æggeblommer og rørsukker lyst og skummende. Tilsæt kærnemælk og skyr, og pisk koldskålen sammen. Smag til med citronsaft og citronskal. Stil på køl.   2. Rabarber-swirl: Rens rabarberstænglerne, og skær dem i stykker på 1 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog rabarberstykkerne i en lille gryde med sukker, citronsaft og fintrevet citronskal, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og vand i ca. 30 minutter, til konsistensen er tyk og sirupsagtig. Tag vaniljebælgen op, og blend rabarberkompotten i en blender, til den er ensartet. Køl kompotten af.   3. Rugbrøds-hasselnødde-crunch: Forvarm ovnen til 175°. Riv eller hak rugbrødet groft. Hak nødderne fint. Rør rugbrød sammen med salt, honning eller brun farin, nødder og smeltet smør. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen i 10 minutter. Rør rundt i blandingen, og bag den i yderligere 10 minutter. Afkøl.   4. Servering: Fordel koldskålen i 4 skåle, og hæld forsigtigt rabarberkompotten i i et cirkelmønster, så det danner en fin swirl. Drys med rugbrøds-hasselnødde-crunch.   Få flere opskrifter på koldskål her

Jordbærkoldskål med fløde og ingefærbiscotti – Få opskriften her

Luksuskoldskål og ristede rugbrødstrekanter med lakrids – Få opskriften her

Koldskål uden sukker med jordbær og skyr – Få opskriften her