Desserter

Citronkage med birkes

af Mai Knauer 26. april 2022
Foto: Columbus Leth
Bag gerne kagen dagen i forvejen, den holder sig stadig god og saftig
1 t og 0 min 6 personer
Tid i alt 20 min

INGREDIENSER

  • 240 g blødt smør
  • 360 g sukker
  • 1 spsk. bagepulver
  • 540 g hvedemel
  • skal af 2 usprøjtede citroner
  • 75 g blå birkes
  • 1 vaniljestang
  • 3½ dl mælk
  • 8 æggehvider
  • 1 springform (24 cm i diameter)
  • smør til formen 
  • + lidt sukker

PYNT

  • flormelis
  • påskeæg

1. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker. Bland bage-pulver og mel i en skål, og tilsæt fintrevet skal fra de 2 citroner og blå birkes.

 

2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene i smørmassen, og tilsæt derefter melblandingen, lidt ad gangen, sammen med mælken. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen med en ske. Smør en springform, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen, og bag den i en 160° varm ovn i 1 time. Lad kagen afkøle. Pynt den lige inden serveringen med sigtet flormelis.

 

Til forret og hovedret til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi

FORRET: Stenbiderrogn med rygeostecreme - Få opskriften her

HOVEDRET: Lammesteg med spæde grøntsager - Få opskriften her