
Desserter
Citron-cheesecake - syrlig og sød lykke
5. februar 2009af Beagle iuel-brockdorff
Er der noget som en lækker cheesecake, der bringer glæde på kagebordet? Og denne med et syrligt tvist er ingen undtagelse.
Bund:
75 g smør
200 g digestivekiks
50 g råsukker
Fyld:
250 g flødeost (evt. light)
100 g sukker
3 past. æggeblommer
1½ dl yoghurt
1 lille tsk revet citronskal
4 blade husblas
½ dl citronsaft
2 past. æggehvider
LÆS OGSÅ: Cheesecake med gin-tonic-top
Smelt smørret. Knus kiksene og rør krummerne i med sukkeret. Fordel massen i en springform og tryk den lidt op ad siderne. Lad den køle af.
Rør ost med sukker og tilsæt æggeblommer, yoghurt og citronskal. Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved, samt citronsaften. Når den er kølet lidt af, røres husblas i ostemassen. Pisk hviderne stive og vend dem i. Hæld fyldet på bunden, glat overfladen og stil kagen koldt i min. 2 timer. Servér med flødeskum og bær og pynt med fx mynte.