tærte
Desserter

Citron-basilikum-tærte

Jesper der løb med titlen som "Ugens mesterbager" i andet program af "Den store bagedyst 2017" er vild med smagskombinationen af citron og basilikum. Derfor er netop de to ingredienser bærende smagsgivere i denne friske sommer-tærte.

Citron-basilikum-tærte

 
Tid: 2 ½ time.
12 personer
 
DET SKAL DU BRUGE
 
MØRDEJSBUND
100 g sukker
200 g smør
300 g hvedemel
60 g æg
 
 
CREME
120 g æg
40 g æggeblommer
0,5 dl sukker
3 citroner
1 spsk. maizena
50 g smør
30 g frisk basilikum
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
MARENGS
150 g æggehvider
125 g flormelis
 

Opskrift - sådan laver du Citron-basilikum-tærte

 
BUND
Kør alle ingredienser undtagen æg i en foodprocessor.
Saml dejen med æg .
Pak dejen i folie og læg den derefter på frys. Når dejen er kølet ned, rulles den ud.
Kom dejen i en smurt tærteform og prik bunden med en gaffel .
Bag den ved 220 grader i 10-15 minutter til den er let gylden.
 
PRØV OGSÅ: Fransk tærte med citroncreme og hindbær
 
CREME
Sukker, citronskal og saft koges op.
Pisk æg og blommer sammen.
Rør maizena i en smule vand og hæld det ned til æggene .
Rør citronlagen i æggene mens den stadig er varm .
Blend basilikum i massen .
Varm massen op og lad den tykne over varmen.
Afkøl derefter massen lidt .
Rør smør i lidt efter lidt og rør det ud.
 
MARENGS
Pisk sukker og æggehvider til det er luftigt og sejt.
 
SAMLING AF TÆRTEN
Hæld cremen i tærtebunden .
Sprøjt marengs på tærten og brænd den med en brænder til den er gylden.
Server tærten kold.
 
Opskriften er fra "Den Store Bagedyst" som sendes hver onsdag kl. 20.00 på DR1". Få mange flere opskrifter på dr.dk/bagedyst
 
Læs mere om: