tærte
Desserter

Citron-basilikum-tærte

af Jesper Søvndal/Den store bagedyst - DR1 12. oktober 2017
Jesper der løb med titlen som "Ugens mesterbager" i andet program af "Den store bagedyst 2017" er vild med smagskombinationen af citron og basilikum. Derfor er netop de to ingredienser bærende smagsgivere i denne friske sommer-tærte.

Citron-basilikum-tærte

  Tid: 2 ½ time. 12 personer   DET SKAL DU BRUGE   MØRDEJSBUND 100 g sukker 200 g smør 300 g hvedemel 60 g æg  
  CREME 120 g æg 40 g æggeblommer 0,5 dl sukker 3 citroner 1 spsk. maizena 50 g smør 30 g frisk basilikum  
  MARENGS 150 g æggehvider 125 g flormelis  

Opskrift - sådan laver du Citron-basilikum-tærte

  BUND Kør alle ingredienser undtagen æg i en foodprocessor. Saml dejen med æg . Pak dejen i folie og læg den derefter på frys. Når dejen er kølet ned, rulles den ud. Kom dejen i en smurt tærteform og prik bunden med en gaffel . Bag den ved 220 grader i 10-15 minutter til den er let gylden.   PRØV OGSÅ: Fransk tærte med citroncreme og hindbær   CREME Sukker, citronskal og saft koges op. Pisk æg og blommer sammen. Rør maizena i en smule vand og hæld det ned til æggene . Rør citronlagen i æggene mens den stadig er varm . Blend basilikum i massen . Varm massen op og lad den tykne over varmen. Afkøl derefter massen lidt . Rør smør i lidt efter lidt og rør det ud.   MARENGS Pisk sukker og æggehvider til det er luftigt og sejt.   SAMLING AF TÆRTEN Hæld cremen i tærtebunden . Sprøjt marengs på tærten og brænd den med en brænder til den er gylden. Server tærten kold.   Opskriften er fra "Den Store Bagedyst" som sendes hver onsdag kl. 20.00 på DR1". Få mange flere opskrifter på dr.dk/bagedyst