Churros opskrift
Foto: Columbus Leth

Churros med sukker og brombær

af Timm Vladimir 29. marts 2021
Sprøde churros, også kaldes spanskrør, er en sød og sprød snack, som du nemt kan lave selv, når der skal hygges med familie eller venner. Prøv opskriften på hjemmelavede churros her.
4 personer
Tid i alt 40 min

Ingredienser til churros:

  • 50 g smør
  • 3½ dl kogende vand
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • en sprøjtepose
  • olie til friturestegning

Limesukker

  • skal af 2 usprøjtede limefrugter
  • 150 g sukker 

Brombærcoulis

  • 200 g brombær (evt. fra frost, optøede)
  • saft af 2 limefrugter
  • 1-2 spsk. sukker

Sådan laver du churros:

  1. Smelt smørret, og rør det sammen med kogende vand i en skål.

  2. Bland mel og bagepulver, og rør det i smørblandingen, til dejen er ensartet.

  3. Hæld dejen i en sprøjtepose, og lad den hvile i ca. 20 minutter.

  4. Limesukker: Riv limeskallen fint, og bland den med sukker. Fordel limesukkeret på en bageplade.

  5. Brombærcoulis: Blend brombær med limesaft og sukker i en blender.

  6. Varm olien op til 160-170°.

  7. Sprøjt dejen ud i lange striber i den varme olie. Pas på med at lave for mange ad gangen, så oliens temperatur falder for meget. Steg de lange churros, til de er gyldne, og vend dem så i limesukkeret på bagepladen.

  8. Servér de lune churros med brombærcoulis til.

TIP: Køb en syrlig brombærmarmelade i stedet for selv at lave brombærcoulis. Du kan også servere med andre former for marmelade og syltetøj eller spise dem som traditionelle churros med chokoladesauce.

Hvad er churros?

Churros er den traditionelle, spanske betegnelse for de sprøde friturestegte stænger, vi også kalder spanskrør. Churros kommer nemlig fra Spanien og Portugal, hvor de er en traditional sød snack eller dessert. Churros spises traditionelt med en tyktflydende chokoladesauce.

I Danmark ser man oftest churros blive solgt i løbet af vinteren, men de sprøde kagestænger kan sagtens spises året rundt. I denne opskrift spises de f.eks. med brombærcoulis, der passer til sensommeren. 

Churros passer dog godt til vinteren, da de er lækre og lune, så de er perfekte at lave i juletiden. Prøv f.eks. at lave churros som et sjovt alternativ til de klassiske æbleskiver. 

Hvordan laver man churros?

Churros består af en simpel dej, der laves på mel, vand og smør. Den tykke dej sprøjtes ud i lange stænger, der frituresteges, så de bliver sprøde udenpå og bløde indeni. KLassiske spanske churros vendes i kanelsukker. I denne opskrift giver vi de snaskede churros et friskt løft med limesukker, men du kan sagtens lave opskriften med klassisk kanelsukker.