Churros med limesukker og brombærcoulis
Foto: Columbus Leth

Churros med limesukker og brombærcoulis

af Timm Vladimir 29. marts 2021
Sprøde churros med friskt tilbehør - så man kan spise endnu flere. Her får du opskriften på de populære spanskrør churros med limesukker og brombærcoulis
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g smør
  • 3½ dl kogende vand
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • en sprøjtepose
  • olie til friturestegning

LIMESUKKER

  • skal af 2 usprøjtede limefrugter
  • 150 g sukker 

BROMBÆRCOULIS 

  • 200 g brombær (evt. fra frost, optøede)
  • saft af 2 limefrugter
  • 1-2 spsk. sukker

Opskrift - sådan laver du churros med limesukker og brombærcoulis

  1. Smelt smørret, og rør det sammen med kogende vand i en skål.
  2. Bland mel og bagepulver, og rør det i smørblandingen, til dejen er ensartet.
  3. Hæld dejen i en sprøjtepose, og lad den hvile i ca. 20 minutter.
  4. Limesukker: Riv limeskallen fint, og bland den med sukker. Fordel limesukkeret på en bageplade.
  5. Brombærcoulis: Blend brombær med limesaft og sukker i en blender.
  6. Varm olien op til 160-170°.
  7. Sprøjt dejen ud i lange striber i den varme olie. Pas på med at lave for mange ad gangen, så oliens temperatur falder for meget. Steg de lange churros, til de er gyldne, og vend dem så i limesukkeret på bagepladen.
  8. Servér de lune churros med brombærcoulis til.

TIP: Køb en syrlig brombærmarmelade i stedet for selv at lave brombærcoulis. 

Andre lækre opskrifter