Sprøde churros med friskt tilbehør - så man kan spise endnu flere. Her får du opskriften på de populære spanskrør churros med limesukker og brombærcoulis
4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
50 g smør
3½ dl kogende vand
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
en sprøjtepose
olie til friturestegning
LIMESUKKER
skal af 2 usprøjtede limefrugter
150 g sukker
BROMBÆRCOULIS
200 g brombær (evt. fra frost, optøede)
saft af 2 limefrugter
1-2 spsk. sukker
Opskrift - sådan laver du churros med limesukker og brombærcoulis
Smelt smørret, og rør det sammen med kogende vand i en skål.
Bland mel og bagepulver, og rør det i smørblandingen, til dejen er ensartet.
Hæld dejen i en sprøjtepose, og lad den hvile i ca. 20 minutter.
Limesukker: Riv limeskallen fint, og bland den med sukker. Fordel limesukkeret på en bageplade.
Brombærcoulis: Blend brombær med limesaft og sukker i en blender.
Varm olien op til 160-170°.
Sprøjt dejen ud i lange striber i den varme olie. Pas på med at lave for mange ad gangen, så oliens temperatur falder for meget. Steg de lange churros, til de er gyldne, og vend dem så i limesukkeret på bagepladen.
Servér de lune churros med brombærcoulis til.
TIP: Køb en syrlig brombærmarmelade i stedet for selv at lave brombærcoulis.