Desserter

Choux au craquelin (vandbakkelse) med hindbærkompot og hindbærskum

Den fine franske kage består af en vandbakkelse med en sprød kiksetop – og masser af hindbærsødt fyld naturligvis. Få opskriften her

Choux au craquelin (vandbakkelse) med hindbærkompot og hindbærskum

 
Tid: 1 time. Bagetid: 35 minutter
Antal: Ca. 12 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
150 g vand
60 g smør
85 g hvedemel
2 tsk. sukker
1 knsp. salt
2 æg
1 sprøjtepose med rund tylle 
 
 
SPRØD KIKSETOP
85 g smør
100 g sukker
¼ tsk. salt
100 g hvedemel
 
HINDBÆRKOMPOT
125 g hindbær
40 g sukker
1 spsk. vand
1 tsk. citronsaft
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
HINDBÆRSKUM
3 dl piskefløde
125 g hindbær
1-2 spsk. flormelis
 
PYNT
1 tsk. frysetørret hindbærpulver
 
PRØV OGSÅ: Vandbakkelse med flødeskum og lemoncurd

 

Opskrift - sådan laver du Choux au craquelin (vandbakkelse) med hindbærkompot og hindbærskum

 
1. HINDBÆRKOMPOT: Kog hindbær, sukker og vand sammen i en lille gryde i 4-5 minutter. Smag til med citronsaft. Hæld kompotten i en ren skål, og afkøl helt i køleskabet.
 
2. Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt, til dejen slipper grydens kanter. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5-7 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt med et piskeris, til dejen samler sig. Fyld dejen i sprøjtepose, og sprøjt 12 runde dejtoppe med en diameter på 5 cm på en bageplade beklædt med bagepapir.
 
3. SPRØD KIKSETOP: Ælt alle ingredienser godt sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og stik den ud i 12 små cirkler med samme diameter som vandbakkelserne. Placér forsigtigt 1 dejcirkel oven på hver ubagt vandbakkelse på bagepladen.
Varm ovnen op til 180°, og bag vandbakkelserne i 30-35 minutter. Åbn ikke ovnlågen under bagningen, da vandbakkelserne så vil falde sammen. Tag forsigtigt en enkelt bolle ud af ovnen, når bagetiden er gået, og luk ovndøren forsigtigt. Stil bollen på bordet, og læg mærke til, om den begynder at falde sammen. Stil den straks tilbage i ovnen igen, hvis den gør, og bag alle bollerne i ca. 5 minutter længere. Hvis vandbakkelsen derimod holder faconen fint, tager du alle vandbakkelserne ud af ovnen og lader dem køle helt af på en bagerist.
 
4. HINDBÆRSKUM: Pisk fløden cremet, men ikke til skum. Mos hindbærrene til puré. Vend hindbærpuré og flormelis i fløden, og pisk den nu til lyserødt skum.
 
5. Skær toppen af de afkølede vandbakkelser, og læg 1 tsk. hindbærkompot i bunden. Fordel hindbærskummet oven på kompotten i et højt lag – brug gerne en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Læg toppen på igen, og pynt med hindbærpulver. Servér straks.