Desserter

Chokotærter med cappuccino-creme

af Susanne Palmqvist, Foto. Anders Schønnemann 15. februar 2022
De små chokoladekager er bagt i en linse- eller muffinform med 12 små huller. Jeg synes, de er rigtig lækre, når de er så små, men de kan også bages i større muffinforme. Cremen ovenpå er en kaffecreme, som skal på, lige inden de serveres
12 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 æg (str. L)
  • 125 g light brown muscovadosukker
  • 1 spsk. god mørk kakao
  • 125 g smeltet smør
  • 100 g smeltet mørk chokolade, 70 %
  • 50 g finthakkede mandler
  • 130 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver

CREME

  • ca. ½ dl meget stærk kold kaffe
  • 2 tsk. sukker
  • 1 nip stødt kanel
  • 200 g mascarpone (1 bæger)

(24 små eller 12 store)

1. Pisk æg, sukker og kakao med en elpisker, til det er helt tykt og skummende. Smelt smør og chokolade hver for sig. Køl det lidt af. Pisk det i æggesnapsen lidt ad gangen. Vend mandler, mel og bagepulver i med en dejskraber. Smør formene godt, og fordel dejen i. Den må kun gå lige til kanten. Bag kagerne midt i en 185° varm ovn i 12-15 minutter. De må gerne være lidt fugtige i midten. Afkøl dem, og tag dem ud af formen.

2. Creme: Lav en lille portion MEGET stærk kaffe. Opløs sukker og kanel i, og lad den blive kold. Pisk mascarponen igennem med elpisker, og kom kaffe i, til cremen har en god tykkelse. Opbevar den i køleskab til servering.

3. Smør kagerne med et tykt lag creme, drys med kakao eller finthakket chokolade, og servér.