chokoladetærte
Desserter

Chokoladetærte med frosne brombær

af Camilla Biesbjerg Markussen 3. november 2017
Foto: Betina Hastoft
Brombær bliver endnu smukkere, når de er frosne. Anret dem oven på kagen som et lille kunstværk. Her får du opskriften på chokoladetærte med frosne brombær

Chokoladetærte med frosne brombær

Tid: 40 minutter. Afkøling: I alt 3½ time. Frysetid, dej: 1 time. Bagetid: 25 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 100 g blødt smør 60 g flormelis 15 g kakao korn af ½ vaniljestang 1 knsp. salt 1 æg 25 g mandelmel 175 g hvedemel 1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter  
  CHOKOLADECREME 2 blade husblas 250 g mørk chokolade 70 % 3½ dl piskefløde 25 g flydende honning 1 knsp. salt  
  PYNT 200 g friske brombær   PRØV OGSÅ: Chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop  

Opskrift - sådan laver du chokoladetærte med frosne brombær

  1. Rør smør sammen med flormelis, kakao, vaniljekorn og salt. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg på køl i 30 minutter.   2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd den smurte form med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.   3. Opvarm ovnen til 190°. Sæt den frosne tærtebund direkte ind i den varme ovn. Bag den i ca. 25 minutter, til den er gylden. Lad formen køle af på en rist.   4. CHOKOLADECREME: Udblød husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Varm fløde og honning op i en gryde, til fløden når kogepunktet. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og lad den smelte i den varme fløde under omrøring. Hæld flødeblandingen over den smeltede chokolade, lidt ad gangen. Rør energisk med en dejskraber i midten af blandingen, til chokolade og fløde samler sig til en blank masse. Krydr med lidt salt. Hæld chokoladecremen i den afkølede tærtebund, og sæt tærten på køl i mindst 3 timer.   5. PYNT: Læg brombærrene i fryseren, til de er helt frosne. Servér chokoladetærten med en pæn bunke frosne brombær på toppen.   PRØV OGSÅ: Brombærdrømme med abrikosskum