chokoladesnegle
Desserter

Chokoladesnegle

3. maj 2016
af Katri Schröder
Foto: Kuvat Reetta Pasanen
Bløde snegle med fyld af chokolade er bestemt et værdigt alternativ til kanelsneglene. Servér dem, mens de endnu er lune. Få opskriften på de lækre chokoladesnegle her

Chokoladesnegle 16 stk.

Tid: 45 minutter. Afkøling, chokoladefyld: 1 time. Hævetid: I alt 50 minutter. Bagetid: 10-12 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADESNEGLE CHOKOLADEFYLD ¾ dl mælk ¾ dl piskefløde 1 dl sukker 1 spsk. smør 100 g mørk chokolade DEJ 100 g smør 2½ dl mælk 25 g gær 3 spsk. lunkent vand 1 tsk. kardemomme 1 knsp. salt 1 dl sukker 1 æg ca. 8 dl hvedemel 1 æg til pensling PRØV OGSÅ: Er super-godt alternativ til de lækre chokoladesnegle er disse snegle med chokolade og marcipan. Få opskriften her

Opskrift - sådan laver du chokoladesnegle

1. Chokoladefyld: Kog mælk, fløde og sukker sammen i en gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt smør og finthakket chokolade. Rør, til chokoladen smelter, og sæt på køl i 1 time. 2. Dej: Smelt smør i en gryde, og rør mælk i. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kardemomme, salt og sukker. Hæld smør­blandingen i sammen med ægget, og rør godt. Tilsæt mel, lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord. Pisk chokoladefyldet let igennem, og smør det jævnt ud på dejen. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led, og skær den i 16 stykker. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 20 minutter. Tænd ovnen på 225°. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter.

Læs også