Chokolademousse med sukkerristede pistacienødder
Mad

Chokolademousse med sukkerristede pistacienødder

10. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Chokolademousse til den ægte chokoman. Der findes mange forskellige opskrifter på chokolademousse, men denne her er helt klart min favorit med sin intense smag, og så smelter den på tungen
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g god mørk chokolade (kakaoindhold minimum 70 %)
  • 4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)
  • 40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 3 spsk. sukker
  • 50 g usaltede pistacienødder

Sådan laver du chokolademousse pistacienødder

  1. Hak chokoladen helt fint, og smelt den forsigtigt over vandbad.
  2. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker.
  3. Pisk fløden til skum, og vend en tredjedel af skummet over i chokolademousse blandingen. Vend derefter chokoladeblandingen forsigtigt tilbage i resten af flødeskummen.
  4. Hæld din chokolademousse op i en serveringsskål eller portionsglas, og sæt den på køl indtil servering.
  5. Smelt sukkeret på panden, og rist pistacienødderne i sukkeret. Saml nødderne, og vend dem ud på et spækbræt. Afkøl de sukkerristede nødder, og hak dem let fint.
  6. Drys dem over din chokolademousse, og servér straks.

Tips og fakta om chokolademousse

Hvorfor bliver min chokolademousse grynet?
Din chokolademousse kan godt gå hen og blive grynet, hvis du får pisket din flødeskum alt for meget. Start med at piske den let, og når du så skal tilsætte chokolade, kan du piske til den konsistens, som du ønsker.

Hvor lang tid kan chokolademousse holde sig?
Du kan godt lave din chokolademousse 1-2 dage før, at den skal spises. Den kan nok godt holde sig i op til 3 dage på køl. Den er dog klart bedst inden for de første to dage.

Læs også