Desserter

Chokolademousse med appelsin og koraltuille

Chokolade og appelsin har et helt specielt venskab, og her får de smukt og festligt selskab af tuilles, der ligner koraller. Her får du opskriften på Timm Vladimirs nytårsdessert.

Tilberedelsestid: 45 min
Tid i alt: 1 t og 45 min
Antal personer: 4

CHOKOLADEMOUSSE

2 æggeblommer
2 spsk. sukker
Appelsinskal
100 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde

KORALTUILLE

20 g hvedemel
1 dl solsikkeolie
30 ml appelsinjuice
150 dl vand
Appelsinskal
1 dråbe orange konditorfarve (kan udelades)

SERVERING

2 appelsiner

 

Opskrift - sådan laver du chokolademousse med appelsin og koraltuille

Chokolademousse: Pisk æggeblommerne sammen med sukker, til det er luftigt. Tilsæt en smule appelsinskal. Smelt chokoladen, og rør den i. Pisk fløden, og fold den forsigtigt i. Lad moussen sætte sig på køl i mindst 1 time.

Koraltuille: Blend mel, olie, appelsinjuice og vand til en ensartet konsistens. Tilføj lidt appelsinskal (og eventuelt 1 dråbe orange frugtfarve). Varm en tør pande – helst slip let – op til mellemvarme. Hæld lidt dej på panden, og steg. Først begynder dejen at boble, og når vandet fordamper, bliver det til små huller. Når dejen er helt tør, kan den fjernes let fra panden. Brug eventuelt et træspyd til at løfte den med, og læg den på fedtsugende papir. Fortsæt, til al dejen er brugt.

Servering: Skær appelsiner i fileter. Anret moussen i skåle med appelsin, og pynt med koraltuilles.

 

Find resten af feminas nytårsmenu HER

 

Læs mere om: