Chokolademousse af mørk og hvid chokolade med lime og ingefær
Mad

Chokolademousse af mørk og hvid chokolade med lime og ingefær

14. november 2021
af Christine Bille Nielsen
Udgivet første gang d. 2. maj 2014 Foto: Henrik Freek
Lækker chokolademousse med et strejf af frisk limeskal og krydret ingefær, der giver den velkendte chokolademousse en spændende twist.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g bitter mørk chokolade
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 spsk. kandiseret ingefær
  • 1 usprøjtet limefrugt
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2½ dl piskefløde
  • 4 pasteuriserede æggeblommer

Chokolademousse af mørk og hvid chokolade

  1. Smelt først den mørke chokolade og derefter den hvide chokolade over vandbad i hver sin varmefaste skål, så de 2 farver chokolade holdes adskilt.
  2. Tag ca. ¹⁄₅ af den mørke chokolade fra, og kom den i en lille frysepose. Klip et lille hul i hjørnet af posen, og sprøjt fine små mønstre ud på et stykke bagepapir. Lad chokoladepynten stivne i køleskabet. Skær kandiseret ingefær i bittesmå tern. Riv limeskallen på den fine side af et rivejern.
  3. Pisk ægge-hviderne stive. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål. Rør ¹⁄₃ af æggeblommerne i den hvide chokolade, og rør resten af æggeblommerne i den mørke chokolade. Rør samtidig limeskal i den hvide chokolade og ingefær i den mørke.
  4. Vend lidt af flødeskummet i hver slags chokolade for at blødgøre den lidt. Vend derefter resten af flødeskummet og æggehviderne forsigtigt i chokoladen – kom lidt mere flødeskum og lidt mere æggehvide i den mørke end i den hvide chokolade.
  5. Anret chokolademousse i portionsglas. Lad den mørke chokolademousse være nederst, da den er tungere end den hvide. Lad moussen stivne på køl i mindst 2 timer. Stik chokoladepynten ned i moussen lige før servering.

Chokolademousse

Hvorfor bliver min chokolademousse grynet?
Din chokolademousse kan godt gå hen og blive grynet, hvis du får pisket din flødeskum alt for meget. Start med at piske den let, og når du så skal tilsætte chokolade, kan du piske til den konsistens, som du ønsker.

Hvor lang tid kan chokolademousse holde sig?
Du kan godt lave din chokolademousse 1-2 dage før, at den skal spises. Den kan nok godt holde sig i op til 3 dage på køl. Den er dog klart bedst inden for de første to dage.

Læs også