chokolademousse dessert
Desserter

Chokolademousse af mørk og hvid chokolade

af Christine Bille Nielsen 14. november 2021
Udgivet første gang d. 2. maj 2014 Foto: Henrik Freek
Chokolademousse smager skønt. Og denne med limeskal og ingefær får et anderledes pift til den ellers klassiske chokolademousse.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g bitter mørk chokolade
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 spsk. kandiseret ingefær
  • 1 usprøjtet limefrugt
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2½ dl piskefløde
  • 4 pasteuriserede æggeblommer

Opskrift - Sådan laver du chokolademousse af mørk og hvid chokolade

  1. Smelt først den mørke chokolade og derefter den hvide chokolade over vandbad i hver sin varmefaste skål, så de 2 farver chokolade holdes adskilt. Tag ca. ¹⁄₅ af den mørke chokolade fra, og kom den i en lille frysepose. Klip et lille hul i hjørnet af posen, og sprøjt fine små mønstre  ud på et stykke bagepapir. Lad chokoladepynten stivne i køleskabet. Skær kandiseret ingefær i bittesmå tern. Riv limeskallen på den fine side af et rivejern.
  2. Pisk ægge-hviderne stive. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål. Rør ¹⁄₃ af æggeblommerne i den hvide chokolade, og rør resten af æggeblommerne i den mørke chokolade. Rør samtidig limeskal i den hvide chokolade og ingefær i den mørke. Vend lidt af flødeskummet i hver slags chokolade for at blødgøre den lidt. Vend derefter resten af flødeskummet og æggehviderne forsigtigt i chokoladen – kom lidt mere flødeskum og lidt mere æggehvide i den mørke end i den hvide chokolade.
  3. Anret chokolademousse i portionsglas. Lad den mørke chokolademousse være nederst, da den er tungere end den hvide. Lad moussen stivne på køl i mindst 2 timer. Stik chokoladepynten ned i moussen lige før servering.