Udgivet første gang d. 2. maj 2014 Foto: Henrik Freek
Chokolademousse smager skønt. Og denne med limeskal og ingefær får et anderledes pift til den ellers klassiske chokolademousse.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
125 g bitter mørk chokolade
100 g hvid chokolade
1 spsk. kandiseret ingefær
1 usprøjtet limefrugt
3 pasteuriserede æggehvider
2½ dl piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
Opskrift - Sådan laver du chokolademousse af mørk og hvid chokolade
Smelt først den mørke chokolade og derefter den hvide chokolade over vandbad i hver sin varmefaste skål, så de 2 farver chokolade holdes adskilt. Tag ca. ¹⁄₅ af den mørke chokolade fra, og kom den i en lille frysepose. Klip et lille hul i hjørnet af posen, og sprøjt fine små mønstre ud på et stykke bagepapir. Lad chokoladepynten stivne i køleskabet. Skær kandiseret ingefær i bittesmå tern. Riv limeskallen på den fine side af et rivejern.
Pisk ægge-hviderne stive. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål. Rør ¹⁄₃ af æggeblommerne i den hvide chokolade, og rør resten af æggeblommerne i den mørke chokolade. Rør samtidig limeskal i den hvide chokolade og ingefær i den mørke. Vend lidt af flødeskummet i hver slags chokolade for at blødgøre den lidt. Vend derefter resten af flødeskummet og æggehviderne forsigtigt i chokoladen – kom lidt mere flødeskum og lidt mere æggehvide i den mørke end i den hvide chokolade.
Anret chokolademousse i portionsglas. Lad den mørke chokolademousse være nederst, da den er tungere end den hvide. Lad moussen stivne på køl i mindst 2 timer. Stik chokoladepynten ned i moussen lige før servering.