chokolademousse
Desserter

Chokolademousse af mørk og hvid chokolade

af Christine Bille Nielsen 2. maj 2014
Foto: Henrik Freek
Chokolademousse smager skønt. Og denne med limeskal og ingefær får et anderledes pift til den ellers klassiske chokolademousse.

Chokolademousse af mørk og hvid chokolade til 4-6 personer

  Tid: 40 min. Hviletid på køl: Mindst 2 timer   INGREDIENSER 125 g bitter mørk chokolade 100 g hvid chokolade 1 spsk. kandiseret ingefær 1 usprøjtet limefrugt 3 pasteuriserede æggehvider 2½ dl piskefløde 4 pasteuriserede æggeblommer  

Opskrift - sådan laver du chokolademousse af mørk og hvid chokolade

1. Smelt først den mørke chokolade og derefter den hvide chokolade over vandbad i hver sin varmefaste skål, så de 2 farver chokolade holdes adskilt. Tag ca. ¹⁄₅ af den mørke chokolade fra, og kom den i en lille frysepose. Klip et lille hul i hjørnet af posen, og sprøjt fine små mønstre  ud på et stykke bagepapir. Lad chokoladepynten stivne i køleskabet. Skær kandiseret ingefær i bittesmå tern. Riv limeskallen på den fine side af et rivejern.   2. Pisk ægge-hviderne stive. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål. Rør ¹⁄₃ af æggeblommerne i den hvide chokolade, og rør resten af æggeblommerne i den mørke chokolade. Rør samtidig limeskal i den hvide chokolade og ingefær i den mørke. Vend lidt af flødeskummet i hver slags chokolade for at blødgøre den lidt. Vend derefter resten af flødeskummet og æggehviderne forsigtigt i chokoladen – kom lidt mere flødeskum og lidt mere æggehvide i den mørke end i den hvide chokolade.   3. Anret chokolademousse i portionsglas. Lad den mørke chokolademousse være nederst, da den er tungere end den hvide. Lad moussen stivne på køl i mindst 2 timer. Stik chokoladepynten ned i moussen lige før servering.   PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse