Desserter

Chokolademousse af mørk og hvid chokolade

Chokolademousse smager skønt. Og denne med limeskal og ingefær får et anderledes pift til den ellers klassiske chokolademousse.

Chokolademousse af mørk og hvid chokolade til 4-6 personer

 
Tid: 40 min. Hviletid på køl: Mindst 2 timer
 
INGREDIENSER
125 g bitter mørk chokolade
100 g hvid chokolade
1 spsk. kandiseret ingefær
1 usprøjtet limefrugt
3 pasteuriserede æggehvider
2½ dl piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
 

Opskrift - sådan laver du chokolademousse af mørk og hvid chokolade

1. Smelt først den mørke chokolade og derefter den hvide chokolade over vandbad i hver sin varmefaste skål, så de 2 farver chokolade holdes adskilt. Tag ca. ¹⁄₅ af den mørke chokolade fra, og kom den i en lille frysepose. Klip et lille hul i hjørnet af posen, og sprøjt fine små mønstre  ud på et stykke bagepapir. Lad chokoladepynten stivne i køleskabet. Skær kandiseret ingefær i bittesmå tern. Riv limeskallen på den fine side af et rivejern.
 
2. Pisk ægge-hviderne stive. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål. Rør ¹⁄₃ af æggeblommerne i den hvide chokolade, og rør resten af æggeblommerne i den mørke chokolade. Rør samtidig limeskal i den hvide chokolade og ingefær i den mørke. Vend lidt af flødeskummet i hver slags chokolade for at blødgøre den lidt. Vend derefter resten af flødeskummet og æggehviderne forsigtigt i chokoladen – kom lidt mere flødeskum og lidt mere æggehvide i den mørke end i den hvide chokolade.
 
3. Anret chokolademousse i portionsglas. Lad den mørke chokolademousse være nederst, da den er tungere end den hvide. Lad moussen stivne på køl i mindst 2 timer. Stik chokoladepynten ned i moussen lige før servering.
 
PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse