Desserter

Chokolademarengs

16. november 2012
af Julie Hey
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Marengs er utrolig nemme at lave, og så smager de godt - prøv juleversionen med chokolade og pynt

Chokolademarengs

Ingredienser (ca. 40 stk.) 2 æggehvider ¼-½ tsk lys eddike 100 g flormelis 85 g marcipan ½ spsk kakaopulver 125 g mørkt chokolade Sølvstøv/pulver/konfektkrymmel

LÆS MERE: Vil du have flere konfektopskrifter? SØNDAG har samlet årets 6 bedste konfektopskrifter, se dem her

Fremgangsmåde Tænd ovnen på 150 grader.

Pisk æggehviderne stive med eddike og flormelis.

Riv marcipanen og vend den med kakaopulver.

Fold forsigtigt marcipanen med de stive æggehvider og kom dejen i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe (som en spiseskefuld) på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er bagte, afhængig af størrelse. Husk, at de hæver op. Afkøl på en rist.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp marengstoppene i chokoladen. Drys med sølvstøv eller anden pynt og lad dem tørre på et stykke bagepapir.

Opbevar marengstoppene i en kagedåse ved stuetemperatur.

Kig i vores galleri og få endnu flere juleopskrifter