https://imgix.femina.dk/media/40a7b41108e944df88e8744e1ad550c9.jpg
Mad

Verdens bedste chokoladelagkage

2. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Dette er en fest for chokoladeelskere. Lækre, sprøde bunde lagt sammen med en delikat, fyldig chokoladecreme – det bli’r ikke bedre!
10 personer

BUNDE

  • 6 pasteuriserede æggehvider
  • 170 g sukker
  • 50 g smeltet mørk chokolade (70 % kakao)
  • 40 g kakaopulver
  • 50 g hvedemel

ENDVIDERE

  • 1 springform på 22 cm i diameter

CREME

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • ½ l piskefløde
  • 300 g smeltet mørk chokolade

PYNT

  • sigtet kakaopulver

Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i de piskede æggehvider. Sigt kakao og hvedemel i dejen, og vend rundt. Fordel halvdelen af dejen i den smurte springform, som er foret med bagepapir i bunden. Bag bunden i en 160° forvarmet ovn i 14-18 minutter. Tag bunden over på en rist, og lad den køle af. Bag en bund til af resten af dejen.
Pisk æggeblommerne skummende med sukker og vaniljekorn. Pisk fløden til skum. Bland den varme smeltede chokolade i flødeskummet, og tilsæt de piskede æg. Afkøl. Fór en springform med bagepapir; læg en bund nederst, derefter al cremen og til sidst den anden bund. Sæt kagen køligt, så cremen kan sætte sig. Drys med kakaopulver, og servér.

Chokoladepavlova med syltede appelsiner og pistacienødder

Læs også