

Chokoladekage med rødbedeguf
CHOKOLADEKAGE
- 150 g mørk chokolade
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 4 æg
- 1 spsk. mel
- 75 g hakkede mandler
ENDVIDERE
- ½ stang vanilje
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- 2 rødbeder i ultra tynde skiver
RØDBEDE-GUF
- 1 dl pasteuriserede
- æggehvider
- 1½ dl flormelis
- korn af ½ stang vanilje
- 1 spsk. rødbedesaft (brug lagen fra de sukkersyltede rødbeder)
Sådan laver du chokoladekage med rødbedeguf
-
Smelt chokolade, smør og sukker over vandbad.
-
Tag skålen af varmen, og pisk æggene i, ét ad gangen.
-
Rør melet i, og tilsæt mandlerne.
-
Fyld kagemassen i en smurt, 17 cm stor springform, og bag kagen ved 180° i ca. 35 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt af i formen.
-
Tag den ud af formen, og lad den køle helt af på en rist.
-
Kom sukker, vand, vaniljekorn og vaniljestang i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet.
-
Kom rødbedeskiverne i den varme sukkerlage, og sæt det hele i køleskabet, indtil det skal bruges.
-
Pisk æggehviderne let stive med en elpisker.
-
Tilsæt flormelis og vaniljekorn, og pisk dem helt stive.
-
Pisk til sidst rødbedesaften i, så skummet bliver smukt lyserødt. Sæt det koldt, indtil det skal bruges.
-
Skær kagen i 8 stykker. Anret 4 af dem med rødbedeguf og pynt med sukkersyltet rødbede. Servér straks. Og byd igen!
Vinforslag: Banyuls 2009 Chapoutier eller Warres LBV 2001 fra Kjær og Sommerfeldt