Desserter

Chokoladekage med rødbedeguf

af Louisa Lorang 6. april 2022
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på desserten, chokoladekage med rødbedeguf og en praktisk indkøbsliste

CHOKOLADEKAGE

  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 æg
  • 1 spsk. mel
  • 75 g hakkede mandler

ENDVIDERE

  • ½ stang vanilje
  • 1 dl sukker
  • ½ dl vand
  • 2 rødbeder i ultra tynde skiver

RØDBEDE-GUF

  • 1 dl pasteuriserede
  • æggehvider
  • 1½ dl flormelis
  • korn af ½ stang vanilje
  • 1 spsk. rødbedesaft (brug lagen fra de sukkersyltede rødbeder)

Sådan laver du chokoladekage med rødbedeguf

  1. Smelt chokolade, smør og sukker over vandbad.

  2. Tag skålen af varmen, og pisk æggene i, ét ad gangen.

  3. Rør melet i, og tilsæt mandlerne.

  4. Fyld kagemassen i en smurt, 17 cm stor springform, og bag kagen ved 180° i ca. 35 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt af i formen.

  5. Tag den ud af formen, og lad den køle helt af på en rist.

  6. Kom sukker, vand, vaniljekorn og vaniljestang i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet.

  7. Kom rødbedeskiverne i den varme sukkerlage, og sæt det hele i køleskabet, indtil det skal bruges.

  8. Pisk æggehviderne let stive med en elpisker.

  9. Tilsæt flormelis og vaniljekorn, og pisk dem helt stive.

  10. Pisk til sidst rødbedesaften i, så skummet bliver smukt lyserødt. Sæt det koldt, indtil det skal bruges.

  11. Skær kagen i 8 stykker. Anret 4 af dem med rødbedeguf og pynt med sukkersyltet rødbede. Servér straks. Og byd igen!

Vinforslag: Banyuls 2009 Chapoutier eller Warres LBV 2001 fra Kjær og Sommerfeldt