Desserter

Chokoladekage med mascarpone og citronskal

af Louisa Lorang 6. maj 2011
Foto: Anders Schønnemann
En helt enkel lagkage, der er nem at lave og vidunderlig at spise. Servér den til kaffen eller med et lille glas

LAGKAGEBUNDE:3 æg120 g sukker1½ spsk. vand65 g mel25 g kakao½ tsk. bagepulversmør til formen

CREME:1 bæger mascarpone, 250 gkorn af ½ stang vanilje2 spsk. flormelis1 tsk. revet økologisk citronskal1-2 spsk. citronsaft400 g jordbær i skiver (gem et til pynt)lidt flødeskum

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive, kom et par skefulde af sukkeret i, og pisk hviderne helt seje som til marengs. Pisk æggeblommerne luftige med vand, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum. Bland mel, kakao og bagepulver. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, sigt melblandingen, og fold det hele forsigtigt sammen.Smør en springform (18 cm) grundigt med smør, og fyld dejen i formen. Hvis du ikke har en lille springform, kan den sagtens laves i en lidt større. Men sæt bagetiden ned.Bag den ved 175° (ikke varmluft) i ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek den med en strikkepind. Hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagebunden færdig. Lad kagen køle helt af, inden du flækker den.Rør mascarponen med vanilje, flormelis og citronskal, og smag til med citronsaft.Fyld jordbær og creme i kagen. Pynt med flødeskum og jordbær, og servér straks, eller lad kagen trække en times tid.