Annonce
Desserter

Chokoladekage med mælkechokoladecreme og flagesalt

En nem drøm af en chokoladekage til både hverdag og fest? Med denne opskrift giver Maldon flagesalt et spændende twist til kageklassikeren, der gør smagsoplevelsen af det søde med det salte uimodståelig. Få opskriften her.

Den nemme kage til både livets store og små øjeblikke. Uanset om du har noget særligt at fejre, eller du har lyst til lidt ekstra forkælelse ’bare fordi’, så indeholder denne chokoladekage alle ingredienserne til at blive et fast indslag i fejringen af livets store og små øjeblikke. 

Naturlig saltet med Maldon flagesalt
For at give smagen af den klassiske chokoladekage et spændende pift, tilsætter du lidt flagesalt. Kvalitetssaltet, der er blevet håndhøstet i kystbyen Maldon i England, giver ikke kun et twist til din søde chokoladedrøm, men får også den bedste smag frem i chokoladen, hvilket er den vigtigste grund til at drysse salt på din kage. Flagesaltet giver desuden kagen et smukt udtryk liggende øverst på mælkechokoladecremen. 

 
Bliv guidet igennem opskriften i videoen herunder
 
Tid: 1 time
Afkølingstid: 1½ time
Bagetid: 45-50 minutter
Antal personer: 10-12
 
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g blødt smør
200 g rørsukker
1 tsk. bagepulver
80 g hvedemel
3 spsk. kakao
100 g mørk chokolade
3 æg
1 tsk. Maldon flagesalt
1 springform, 20 cm i diameter
lidt smør til formen
100 g valnødder
 
MÆLKECHOKOLADECREME
75 g blødt smør
225 g flormelis
125 g mascarpone
150 g mælkechokolade
 
SALTKARAMEL
1 dåse kondenseret mælk
1 dl muscovadosukker
50 g smør
1 dl piskefløde
1 tsk. Maldon flagesalt
 
PYNT
Maldon flagesalt
 

Opskrift - Sådan laver du chokoladekagen med mælkechokoladecreme og saltkaramel

1. Rør smør og sukker sammen til en jævn masse. Sigt bagepulver, mel og kakao i, og rør godt. Smelt chokoladen over vandbad, og vend den i. Pisk æg i 1 ad gangen. Rør Maldon flagesalt i dejen. 
Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en 175° varm ovn i 45-50 minutter, til den er gennembagt. Afkøl, og del den i 2 bunde.
 
2. MÆLKECHOKOLADECREME: Pisk smør og flormelis sammen, og rør mascarpone i. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den i smørcremen.
 
3. Læg den ene kagebund tilbage i formen, og smør mælkechokoladecremen på. Læg den anden bund ovenpå. 
Hak nødder groft, og rist dem på en tør pande. Drys dem over kagen. Stil kagen på køl i 1 time.
 
4. SALTKARAMEL: Lad alle ingredienserne til saltkaramellen simre i en gryde i 15 minutter, mens du rører jævnligt, til det tykner og bliver sejt. Afkøl, og hæld karamellen over kagen. Drys med Maldon flagesalt.