Chokoladekage med mælkechokoladecreme
Desserter

Chokoladekage med mælkechokolade-creme

af Camilla Zarah Lawes 9. august 2012
Foto: Lars Ranek
Det er ikke underligt, at chokolade også kaldes gudernes spise, for det smager da himmelsk. Prøv lige dobbelt-chokoladekagen med en lækker mælkechokolade her!

CHOKOLADEKAGE MED MÆLKECHOKOLADE TIL 10-12 PERSONER:

200 g blødt smør

200 g sukker1 tsk. bagepulver80 g hvedemel3 spsk. kakao100 g mørk chokolade, 66 % (f.eks. Valrhona Manjari)3 æg

MÆLKECHOKOLADE -CREME:100 g blødt smør300 g flormelis200 g mascarpone200 g mælkechokolade

PYNT:50 g høvlet mørk chokolade

ENDVIDERE:1 springform på 20 cmlidt smør til formen

Rør smørret sammen med sukkeret til en ensartet masse. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao ned i dejen. Smelt chokoladen, og hæld den i dejen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Smør springformen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° i 45-50 minutter. Lad den køle helt af på en rist.Pisk smør og flormelis, og tilsæt mascarpone. Smelt din mælkechokolade over et vandbad, og rør den i cremen. Kom den afkølede kage tilbage i formen eller over på et fad, og fordel mælkechokolade -cremen over. Afkøl kagen i mindst 1 time, så cremen sætter sig. Drys med høvlet chokolade, og servér så chokoladekagen med mælkechokolade.