Chokoladekage med kastanjecreme
Mad

Chokoladekage med kastanjecreme

11. oktober 2018
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Vil du høre englene synge, så prøv denne klassiske dessert, der har fået et lille lækkert tvist. Her får du opskriften på chokoladekage med kastanjecreme
40 min12 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEBUNDE

  • 4 æg
  • 400 g rørsukker
  • 200 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 7 spsk. kakao
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 spsk. bagepulver
  • De 4 æggehvider, stift piskede

KASTANJECREME

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dåse usødet kastanjepuré (425 g)
  • 75 g flormelis
  • 2 1/2 dl piskefløde

PYNT

  • 100 g smeltet mælkechokolade
  • Kandiserede violer

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med kastanjecreme

1. Varm ovnen op til 170°. 2. Del æggene i blommer og hvider. Pisk sukkeret grundigt sammen med æggeblommerne. Smelt smørret og hæld det i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker med en elpisker. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen og vend det i massen. Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen. Rør dejen grundigt sammen. 3. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter. Bag kagen i 30-40 min. Lad kagen køle helt af. Flæk den, så du får to lige tykke bunde. 4. Smelt chokoladen til cremen over et vandbad. Pisk kastanjepuréen, tilsæt flormelis og den smeltede chokolade og rør det godt sammen. Pisk fløden til skum og vend den i kastanjecremen. Fordel cremen mellem bundene. 5. Smelt mælkechokoladen over et vandbad og hæld den over kagen. Pynt med kandiserede violer. PRØV OGSÅ: Svampet chokoladekage
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også