Chokoladekage med kaffe og mælkechokoladetopping
Desserter

Chokoladekage med kaffe og mælkechokoladetopping

af Camilla Zarah Lawes 3. april 2019
Foto: Betina Hastoft
Chokoladekagen her smager, så englene synger. Og så er den ovenikøbet nem at lave og ser smuk ud, når den serveres. Her får du opskriften på chokoladekage med kaffe og mælkechokoladetopping.
30 min 12 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 250 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. salt
  • 100 g hvedemel
  • 25 g rent kakaopulver
  • 2 spsk. instant kaffepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 æg
  • 100 g hvid chokolade

TOPPING

  • 40 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 100 g mascarpone
  • 100 g mælkechokolade
  • 1 potte rød skovsyre

ENDVIDERE

  • Bradepande, 30 x 40 cm

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med kaffe og mælkechokoladetopping

  1. Varm ovnen op til 160°. Smelt smør og chokolade over et vandbad. Tilsæt sukker, fløde, vaniljekorn og salt og rør massen godt sammen. Tilsæt hvedemel, kakao, kaffe og kardemomme. Rør godt. Tilsæt 1 æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Hak den hvide chokolade og vend den i dejen. Fordel dejen i bradepanden. Bag kagen i 40 min. Afkøl og skær den i aflange stykker.   2. Pisk smør og flormelis sammen og vend mascarpone i. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Vend chokoladen i mascarponemassen. Fyld cremen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på kagestykkerne. Pynt med skovsyre.   PRØV OGSÅ: Chokoladekage med lemoncurd og mandler