Desserter

Chokoladekage med ingefær og appelsinsirup

28. september 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Dette er virkelig en kage to die for! Chokolade, nødder og appelsinskal i en herlig svampet sag. Kagen kan også spises uden ingefær-appelsin-siruppen, men hvorfor?

(8-10 stk.)150 g mørk chokolade 70 %50 g valnødder50 g hasselnødder25 g hvedemel4 æg150 g farin150 g smørfintrevet skal af en appelsin

INGEFÆR-APPELSIN-SIRUP:1 dl vand1 dl friskpresset appelsinsaft75 g sukker1 spsk. finthakket frisk ingefær

ENDVIDERE:1 springform på 22 cmsmør til formen

Hak chokoladen groft, og kør den let med de to slags nødder og mel i en blender, men det skal ikke være fint blendet. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med halvdelen af sukkeret. Rør resten af sukkeret hvidt med æggeblommerne; smelt smørret, og rør det i sammen med appelsinskal. Tilsæt chokoladenøddeblandingen, og rør godt. Vend hviderne forsigtigt i. Spænd et stykke bagepapir fast i bunden af formen, og smør den. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en 170° varm ovn i 55 minutter. Kog vand, sukker og ingefær sammen i en lille gryde. Tag det fra varmen, når sukkeret er smeltet, og siruppen er tyk. Dryp siruppen over kagen.

Prøv også: Chokoladekage med appelsin, pinjekerner og pistacie