Desserter

Chokoladekage med ingefær og appelsinsirup

Dette er virkelig en kage to die for! Chokolade, nødder og appelsinskal i en herlig svampet sag. Kagen kan også spises uden ingefær-appelsin-siruppen, men hvorfor?

(8-10 stk.)
150 g mørk chokolade 70 %
50 g valnødder
50 g hasselnødder
25 g hvedemel
4 æg
150 g farin
150 g smør
fintrevet skal af en appelsin

INGEFÆR-APPELSIN-SIRUP:
1 dl vand
1 dl friskpresset appelsinsaft
75 g sukker
1 spsk. finthakket frisk ingefær

ENDVIDERE:
1 springform på 22 cm
smør til formen

Hak chokoladen groft, og kør den let med de to slags nødder og mel i en blender, men det skal ikke være fint blendet. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med halvdelen af sukkeret. Rør resten af sukkeret hvidt med æggeblommerne; smelt smørret, og rør det i sammen med appelsinskal. Tilsæt chokoladenøddeblandingen, og rør godt. Vend hviderne forsigtigt i. Spænd et stykke bagepapir fast i bunden af formen, og smør den. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en 170° varm ovn i 55 minutter. Kog vand, sukker og ingefær sammen i en lille gryde. Tag det fra varmen, når sukkeret er smeltet, og siruppen er tyk. Dryp siruppen over kagen.

Prøv også: Chokoladekage med appelsin, pinjekerner og pistacie