chokoladekage
Desserter

Chokoladekage med dadler, nektariner og hindbær

En klassisk chokoladekage kan være en tung sag med store mængder smør, sukker og hvedemel. Gør kagen sød med dadler i stedet for sukker, og skift smør og mel ud med olie og mandler.

Chokoladekage med dadler, nektariner og hindbær til 10 personer

Tid: 30 minutter. Bagetid: 35 minutter. Afkøling: Mindst 1 time.

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE
300 g dadler uden sten
150 g mandler
3 spsk. kakao
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
3 spsk. solsikkeolie
3 spsk. kokosolie
saft af 1 appelsin
¼ tsk. salt
4 æg
1 aflang tærteform, 10 x 35 cm, eller en springform, 22 cm i diameter
lidt smør eller olie til formen.
 
CHOKOLADEGANACHE
100 g mørk chokolade 85 %
2 tsk. smør
1 dl piskefløde
 
PYNT
3 nektariner
125 g friske hindbær
1 spsk. frysetørrede hindbær
 

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med dadler, nektariner og hindbær

 
1. Chokoladekage: Tænd ovnen på 175°, og smør den valgte tærteform med smør eller olie. Hak dadler og mandler groft med en kniv. Blend dadler, mandler, kakao, kanel, vaniljepulver, de 2 slags olie, appelsinsaft og salt i en kraftig foodprocessor til en jævn masse. Har du ikke en kraftig foodprocessor, kan massen køres ad flere omgange i en minihakker eller blender. Tilsæt æg, 1 ad gangen, mens maskinen kører. Hæld dejen i formen, og glat overfladen. Bag kagen i ovnen i 35 minutter, og afkøl helt på en rist. Sæt kagen på køl i mindst 1 time.
 
2. Chokoladeganache: Hak chokoladen groft, og læg den i en skål med smørret. Varm piskefløden op til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og hæld den varme fløde over chokoladen og smørret i skålen. Rør godt, til chokoladen er smeltet, og massen er helt jævn og blank. Smør chokoladeganachen på den kolde kage i et jævnt lag, og lad kagen stå et øjeblik, til chokoladecremen har sat sig en smule. Pynt derefter kagen med nektariner skåret i tynde både samt friske og frysetørrede hindbær. Opbevar kagen i køleskabet, indtil den skal serveres.
 
TIP: Chokolade indeholder tilsat sukker, men jo mørkere chokoladen er, jo mindre sukker og jo flere sunde stoffer indeholder den. Vælg derfor gerne mørk chokolade af god kvalitet med 80-85 % kakaoindhold.
 
Næringsindhold pr. person
Energi: 371 kcal
Protein: 7,9 g
Fedt: 21,4 g
Kulhydrat: 40,2 g
Kostfibre: 5,5 g
 
Chokoladekage med nødder og mandler - endnu en lækker chokoladekage uden mel. Få opskriften her