chokoladekage
Desserter

Chokoladekage med dadler, nektariner og hindbær

1. september 2015
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
En klassisk chokoladekage kan være en tung sag med store mængder smør, sukker og hvedemel. Gør kagen sød med dadler i stedet for sukker, og skift smør og mel ud med olie og mandler.

Chokoladekage med dadler, nektariner og hindbær til 10 personer

Tid: 30 minutter. Bagetid: 35 minutter. Afkøling: Mindst 1 time.

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE 300 g dadler uden sten 150 g mandler 3 spsk. kakao 1 tsk. kanel 1 tsk. vaniljepulver 3 spsk. solsikkeolie 3 spsk. kokosolie saft af 1 appelsin ¼ tsk. salt 4 æg 1 aflang tærteform, 10 x 35 cm, eller en springform, 22 cm i diameter lidt smør eller olie til formen.   CHOKOLADEGANACHE 100 g mørk chokolade 85 % 2 tsk. smør 1 dl piskefløde   PYNT 3 nektariner 125 g friske hindbær 1 spsk. frysetørrede hindbær  

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med dadler, nektariner og hindbær

  1. Chokoladekage: Tænd ovnen på 175°, og smør den valgte tærteform med smør eller olie. Hak dadler og mandler groft med en kniv. Blend dadler, mandler, kakao, kanel, vaniljepulver, de 2 slags olie, appelsinsaft og salt i en kraftig foodprocessor til en jævn masse. Har du ikke en kraftig foodprocessor, kan massen køres ad flere omgange i en minihakker eller blender. Tilsæt æg, 1 ad gangen, mens maskinen kører. Hæld dejen i formen, og glat overfladen. Bag kagen i ovnen i 35 minutter, og afkøl helt på en rist. Sæt kagen på køl i mindst 1 time.   2. Chokoladeganache: Hak chokoladen groft, og læg den i en skål med smørret. Varm piskefløden op til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og hæld den varme fløde over chokoladen og smørret i skålen. Rør godt, til chokoladen er smeltet, og massen er helt jævn og blank. Smør chokoladeganachen på den kolde kage i et jævnt lag, og lad kagen stå et øjeblik, til chokoladecremen har sat sig en smule. Pynt derefter kagen med nektariner skåret i tynde både samt friske og frysetørrede hindbær. Opbevar kagen i køleskabet, indtil den skal serveres.   TIP: Chokolade indeholder tilsat sukker, men jo mørkere chokoladen er, jo mindre sukker og jo flere sunde stoffer indeholder den. Vælg derfor gerne mørk chokolade af god kvalitet med 80-85 % kakaoindhold.   Næringsindhold pr. person Energi: 371 kcal Protein: 7,9 g Fedt: 21,4 g Kulhydrat: 40,2 g Kostfibre: 5,5 g   Chokoladekage med nødder og mandler - endnu en lækker chokoladekage uden mel. Få opskriften her