Desserter

Chokoladekage med ahornsirup

af Louisa Lorang og Birgitte Nymann 13. januar 2011
Server den skønne kage med sæsonens bær. Få opskriften på chokoladekage her

DET SKAL DU BRUGE:150 g mørk chokolade(55-60 %)75 g smør75 g ahornsirup3 æg (small)100 g ristede mandler,groft hakkedesmør til formen

ENDVIDERE:100 g chokolade25 g smørfriske hindbær

SÅDAN GØR DU:Hak chokoladen, og smelt den og smørret i vandbad. Tag det af varmen, og kom ahornsirup i. Pisk æggene, og vend dem i sammen med de hakkede mandler. Fyld dejen i en smurt springform (18 cm). Bag kagen ved 180° (ikke varmluft) i 30-35 minutter, eller til den er gennembagt - tjek med en strikkepind eller skarp kniv. Lad kagen køle, inden du overtrækker den.Smelt 100 g chokolade med 25 g smør, og fordel det på kagen. Lad chokoladen sætte sig, og skær kagen i 6-8 stykker. Servér med friske hindbær, eller hvad sæsonen byder på.

TIP:Man skal bare have et lille stykke af denne intense kage. Så der er nok til at kunne invitere gæster. Hvis du kan nøjes med et lille stykke luksus, er her nok til 6-8 personer.

FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann.KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENE

RELEVANTE LINKS

Løbeskole