chokoladekage
Desserter

Chokoladekage a la Vladimir

Hos familien Vladimir er kagetid kvalitetstid, ikke bare når kagen skal spises – også når den skal bages! Her får du opskriften på Timm Vladimirs lækre chokoladekage

Chokoladekage a la Vladimir til 8 personer

Tid: 20 minutter. Bagetid: 45 minutter.
 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE
100 g rørsukker
80 g muscovadosukker
125 g blødt smør
3 æg
120 g hvedemel
30 g kakaopulver
1 tsk. bagepulver
½ dl fløde
evt. ½ dl rom
100 g blommesyltetøj eller andet syltetøj
80 g chokoladeknapper (ægte chokolade)
1 ovnfast form, ca. 25 cm i diameter
smør til formen
 
PYNT
evt. glasur
evt. frysetørrede hindbær
 
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med popcorn og karamel
 

Opskrift - sådan laver du chokoladekage a la Vladimir

 
Pisk rørsukker og muscovadosukker med smør, til det er lyst og luftigt. Pisk æg i, 1 ad gangen. Tænd ovnen på 165°. Bland mel, kakao og bagepulver i en anden skål, og sigt det ned i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen. Hæld fløde og rom i, tilsæt blommesyltetøjet, og vend chokoladeknapperne i. Fordel dejen i den smurte form, og bag kagen i ovnen i 50-60 minutter. Tjek, om kagen er færdig, når der er gået 45 minutter, ved at stikke en kniv ned midt i kagen (er kniven helt ren, når du trækker den op, er kagen færdig). Lad kagen køle af på en bagerist, og servér den, som den er, eller pynt med glasur og evt. frysetørrede hindbær.