Chokoladekage a la Vladimir
Brød og bagværk

Chokoladekage a la Vladimir

21. oktober 2015
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Hos familien Vladimir er kagetid kvalitetstid, ikke bare når kagen skal spises – også når den skal bages! Her får du opskriften på Timm Vladimirs lækre chokoladekage

Chokoladekage a la Vladimir til 8 personer

Tid: 20 minutter. Bagetid: 45 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE100 g rørsukker80 g muscovadosukker125 g blødt smør3 æg120 g hvedemel30 g kakaopulver1 tsk. bagepulver½ dl flødeevt. ½ dl rom100 g blommesyltetøj eller andet syltetøj80 g chokoladeknapper (ægte chokolade)1 ovnfast form, ca. 25 cm i diametersmør til formen PYNTevt. glasurevt. frysetørrede hindbær PRØV OGSÅ: Chokoladekage med popcorn og karamel

Opskrift - sådan laver du chokoladekage a la Vladimir

Pisk rørsukker og muscovadosukker med smør, til det er lyst og luftigt. Pisk æg i, 1 ad gangen. Tænd ovnen på 165°. Bland mel, kakao og bagepulver i en anden skål, og sigt det ned i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen. Hæld fløde og rom i, tilsæt blommesyltetøjet, og vend chokoladeknapperne i. Fordel dejen i den smurte form, og bag kagen i ovnen i 50-60 minutter. Tjek, om kagen er færdig, når der er gået 45 minutter, ved at stikke en kniv ned midt i kagen (er kniven helt ren, når du trækker den op, er kagen færdig). Lad kagen køle af på en bagerist, og servér den, som den er, eller pynt med glasur og evt. frysetørrede hindbær.
https://imgix.femina.dk/desserter_artikel_banner_620x150_0.jpg

Læs også