Desserter

Chokolade-mums: Chokolaekage-opskrift

af Camilla Zarah Lawes 26. maj 2011
Foto: Lars Ranek
Skal du have kage med på job, eller får du gæster en eftermiddag, er dette en skøn kage - og så er den kræs for alle, der elsker chokolade

(10-12 personer)5 æg300 g sukker225 g hvedemel3 tsk. bagepulver1 nip salt6 spsk. kakaopulver300 g smeltet smør½ dl kogende vand200 g chokolade, 70 %,groft hakket

GLASUR:250 g flormelis2 spsk. smørstærk kaffe

PYNT:kokosmel, sukkerblomster

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver, salt og kakao sammen, og vend det i æggemassen. Rør smørret i sammen med vandet lidt ad gangen, og rør godt. Vend til sidst chokoladestykkerne i. Beklæd en bradepande på 40 x 35 cm med bagepapir, og fordel dejen i den. Bag kagen midt i en 200° varm ovn i 12 minutter. Stik en strikkepind i dejen, der må ikke hænge noget i. Afkøl kagen, og rør en glasur af flormelis og smør, og smag til med kaffe (lidt ad gangen). Fordel glasuren i et tykt lag på kagen, og drys med kokosmel og sukkerblomster. Skær kagen i firkantede stykker ved servering.

RELEVANTE LINKS