Desserter

Chokolade-mums: Chokolaekage-opskrift

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Skal du have kage med på job, eller får du gæster en eftermiddag, er dette en skøn kage - og så er den kræs for alle, der elsker chokolade
12 personer

INGREDIENSER

  • 5 æg
  • 300 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 6 spsk. kakaopulver
  • 300 g smeltet smør
  • ½ dl kogende vand
  • 200 g chokolade, 70 %, groft hakket

GLASUR

  • 250 g flormelis
  • 2 spsk. smør
  • stærk kaffe

PYNT

  • kokosmel, sukkerblomster

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver, salt og kakao sammen, og vend det i æggemassen. Rør smørret i sammen med vandet lidt ad gangen, og rør godt. Vend til sidst chokoladestykkerne i. Beklæd en bradepande på 40 x 35 cm med bagepapir, og fordel dejen i den. Bag kagen midt i en 200° varm ovn i 12 minutter. Stik en strikkepind i dejen, der må ikke hænge noget i. Afkøl kagen, og rør en glasur af flormelis og smør, og smag til med kaffe (lidt ad gangen). Fordel glasuren i et tykt lag på kagen, og drys med kokosmel og sukkerblomster. Skær kagen i firkantede stykker ved servering.