
Desserter
Chokolade-marengs med vaniljeskyris
21. maj 2015af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Kombinationen af knasende marengs og cremet is får tænderne til at løbe i vand.
Chokolade-marengs med vaniljeskyris til 4-6 personer
Tid: 35 minutter. Bagetid: 2 timer. Frysetid i ismaskine: 30 minutter. DET SKAL DU BRUGE 1½ æggehvider 75 g sukker 1-2 dråber eddike 50 g mørk chokolade 1 knsp. salt VANILJESKYRIS 4 dl skyr 60 g sukker korn af ²/₃ vaniljestang lidt citronsaft PYNT 100 g blåbær 20 g mørk chokoladeOpskrift - sådan laver du chokolade-marengs med vaniljeskyris
1. Pisk æggehvider næsten stive i en skål. Tilsæt sukker, lidt ad gangen, mens du pisker. Pisk i 5-10 minutter, og tilsæt eddike imens. Pisk, til sukkeret er opløst, og marengsmassen er helt stiv. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Krydr chokoladen med lidt salt, og vend forsigtigt chokoladen i marengsmassen. Læg 4-6 store skefulde marengsmasse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i en 100° varm ovn i 1 time, sluk ovnen, men lad marengsene køle af i ovnen med ovndøren på klem i yderligere 1 time. 2. Vaniljeskyris: Bland alle ingredienser i en skål, og frys massen i en ismaskine. 3. Pynt: Servér chokolademarengsen med kugler af vaniljeskyris, blåbær og lidt hakket mørk chokolade. PRØV OGSÅ: Citrontærte med marengs