chokolade-eclair
Desserter

Chokolade-eclair med lys choko-kaffe-creme

24. marts 2017
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
De fine vandbakkelser med mælkechokoladecreme og spejlblank choko-glaze ligger dejligt tungt i maven, så man behøver ikke at spise mere end én – eller to! Her får du opskriften på chokolade-eclair med lys choko-kaffe-creme

Chokolade-eclair med lys choko-kaffe-creme

  Tid: 45 minutter. Bagetid: 30-40 minutter. Hviletid: Mindst 4 timer, gerne natten over Antal: 10-12 stk.   DET SKAL DU BRUGE 100 g mælkechokolade 140 ml piskefløde 1 spsk. friskbrygget espresso eller stærk kaffe 1 sprøjtepose med lille rund tylle  
  KAKAOVANDBAKKELSER 1½ dl vand 60 g smør 1 spsk. sukker 1 knsp. salt 70 g hvedemel 10 g kakaopulver 2 store æg 1 sprøjtepose med stor stjernetylle   CHOKOLADE-GLAZE 100 g mørk chokolade 1 dl piskefløde 20 g glukosesirup   PRØV OGSÅ: Skift chokolade-eclair ud med disse fantastiske eclairs med mokka  

Opskrift - sådan laver du chokolade-eclair med lys choko-kaffe-creme

  1. Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Bring forsigtigt fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank. Smag til med espresso. Stil cremen i køleskabet i mindst 4 timer.   2. KAKAOVANDBAKKELSER: Bring vand, smør, sukker og salt i kog i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt mel og kakao. Rør rundt, til dejen slipper gryde og ske. Sæt gryden tilbage på lav varme, og varm dejen i 1 minut under omrøring. Hæld dejen i en skål, og lad den køle lidt af. Pisk æggene sammen, og rør dem i lidt efter lidt, til dejen er ensartet og elastisk. Tænd ovnen på 175°. Fyld dejen i en sprøjtepose med stor stjernetylle, og sprøjt stænger på ca. 12 cm ud på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i 30-40 minutter. Undlad at åbne ovndøren undervejs. Pisk mælkechokoladecremen forsigtigt op, og fyld den i en sprøjtepose med lille rund tylle. Lav et par små huller i bunden af hver eclair, og sprøjt cremen ind igennem dem.   3. CHOKOLADE-GLAZE: Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen, til glazen er blank. Rør glukosesirup i. Dyp oversiden af kagerne i chokolade-glaze, og servér.   PRØV OGSÅ: Frisk og lækker hindbær-eclair