Desserter

Choko-lime-trøffel med kandiserede valnødder

14. november 2013
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
De delikate trøfler smelter på tungen, samtidig med at nødde-krokanten knaser dejligt. Trøffelmassen skal tilberedes, dagen før du skal bruge trøflerne
Choko-lime-trøffel med kandiserede valnødder (20-30 stk.)   INGREDIENSER 1 dl piskefløde 200 g mørk chokolade, finthakket skal af 1 lime små foliebægre til konfekt   VALNØDDEDRYS 50 g valnødder 100 g sukker 10 g smør   Opskrift - sådan laver du choko-lime-trøffel med kandiserede valnødder   Dagen før: Kog fløden i en lille gryde. Tag fra varmen, og rør chokoladen i, lidt ad gangen, til en tyk chokoladesauce. Er chokoladen ikke smeltet, så sæt den tilbage på blusset, og smelt den til en ensartet masse. Riv limeskal i trøffelmassen, og vend rundt. Hæld massen i foliebægrene, og stil dem i køleskabet natten over.   1. Rist valnøddekernerne på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Kom sukkeret i en varm kasserolle, og varm op, til sukkeret er smeltet. Tilsæt smør, lad det smelte, og tilsæt de ristede nødder. Varm det hele igennem, og hæld det ud på en silikonemåtte eller bagepapir. Afkøl det, og knus det med en kagerulle.   2. Drys de kandiserede nødder på trøflerne.   PRØV OGSÅ: Lækre hjemmelavede lakridstrøfler

Læs også