Desserter

Chocolate whoopie pies

7. marts 2012
af Gitte heidi Rasmussen
foto: bjørn jakobsen
Vær med på den nye, lækre dille fra USA. Her er opskriften på skønne whoopie pies med chokolade...

Chocolate whoopie pies (Ca. 20 stk.)

Det store kagebord...

Chocolatewhoopie pies

Espresso-cupcake

Mynte-macarons

Red velvetmini cupcakes

Macarons medhindbærtrøffel

Chokolade-macaronsmed nougattrøffel

Peanutbutterwhoopie pies

Ingredienser125 g smør125 g mørk chokolade225 g sukker3 æg str. M/L1 tsk vaniljesukker250 g hvedemel25 g kakao½ tsk bagepulver

Chokoladecreme:1 dl piskefløde100 g mørk chokolade, min. 60% kakaoFremgangsmådeLav cremen først: Varm fløden op til kogepunktet og hæld i en skål med hakket chokolade. Rør, til chokoladen er helt smeltet, og sæt cremen til afkøling.Smelt smør og hakket chokolade i en gryde ved lav varme. Pisk sukker, æg og vanilje til en luftig æggesnaps.Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen og rør det sammen med chokoladesmørret.Tril dejen til 40 kugler på størrelse med valnødder, og læg dem med afstand på en bageplade. Tryk dem en anelse flade og bag dem ved 180 grader i ca. 8 min. - de må ikke blive hårde. Lad dem køle af på en bagerist.Pisk chokoladecremen let op, kom den i en pose og sprøjt den ud på halvdelen af kagerne, der lægges sammen med de øvrige.Servér evt. pyntet med et let drys flormelis eller smeltet chokolade. Kagerne holder sig fint nogle dage i køleskabet.

Whoopie pies...Stammer fra Pennsylvania, USA, hvor de religiøse Amish-koner bagte dem af en rest kagedej, som et simpelt mellemmåltid til manden, når han var i marken.

Er du helt vild med kage?På facebook-gruppen "Jeg elsker kage" er næsten 25.000 kage-entusiaster samlet, og deles om opskrifter, tips og gode idéer. Bliv fodret med skønne kage-opskrifter og få gode tips af ligesindede. Læs mere på www.facebook.com/elsker.kage eller vær med i gruppen lige HER.

Lav og servér perfekte hjemmelavede kager med produkter fra SØNDAGs shop...

Sprøjtepose fraSilikomArtFunktionel sprøjteposei 100% silikone, som gåri opvaskemaskinen.149 kr. i SØNDAGs webshop>> køb den HER Dåsesæt med 3 stk.Fine retro-dåser med designaf engelske Martin Wiscombetil opbevaring af kager.249 kr. i SØNDAGs webshop>> køb dem HER Macaronsæt fra LékuéLav nemt dine egne macarons,med smag af alt fra chokolade,grøn te, hindbær eller lakrids...349 kr. i SØNDAGs webshop>> køb den HER