Spis de nybagte cookies, mens de stadig er lune, eller gem dem i en lufttæt beholder (hvis du kan ...). Her får du opskriften på chocolate chip cookies med pekannødder
15 min20 personer
Tid i alt 1 t og 15 min
DET SKAL DU BRUGE
250 g blødt smør
225 g hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
150 g muscovadosukker
100 g sukker
100 g sukker
1 æg
1 æggeblomme
100 g pekannødder
100 g mørk chokolade
Opskrift - sådan laver du chocolate chip cookies med pekannødder
Smelt halvdelen af smørret i en gryde, og lad det simre, til smørret bruner i bunden af gryden. Fjern straks gryden fra varmen, så smørret ikke brænder på, og hæld det brunede smør i en skål. Lad det køle af.
Bland mel, salt, bagepulver og natron i en skål. Pisk det resterende smør sammen med muscovadosukker i ca. 5 minutter med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt.
Tilsæt det brunede smør, sukker og vaniljeekstrakt, og pisk det godt sammen. Tilsæt æg og æggeblomme, og pisk igen. Tilsæt melblandingen, og pisk ved lav hastighed, til dejen netop er samlet.
Hak pekannødder og chokolade groft, og rør det i dejen. Sæt dejen på køl i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Beklæd 3 bageplader med bagepapir.
Rul kugler a ca. 1 spsk. dej, og sæt dem på bagepladerne med rigeligt mellemrum.
Bag 1 bageplade med cookies ad gangen i ovnen i ca. 15 minutter, og lad dem hvile på bagepladen i 5 minutter, inden de flyttes.