cookies
Desserter

Chocolate chip cookies med pekannødder

af Emma Martiny 14. maj 2018
Foto: Winnie Methmann
Spis de nybagte cookies, mens de stadig er lune, eller gem dem i en lufttæt beholder (hvis du kan ...). Her får du opskriften på chocolate chip cookies med pekannødder
15 min 20 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g blødt smør
  • 225 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 150 g muscovadosukker
  • 100 g sukker
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 100 g pekannødder
  • 100 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du chocolate chip cookies med pekannødder

  1. Smelt halvdelen af smørret i en gryde, og lad det simre, til smørret bruner i bunden af gryden. Fjern straks gryden fra varmen, så smørret ikke brænder på, og hæld det brunede smør i en skål. Lad det køle af.
  2. Bland mel, salt, bagepulver og natron i en skål. Pisk det resterende smør sammen med muscovadosukker i ca. 5 minutter med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt.
  3. Tilsæt det brunede smør, sukker og vaniljeekstrakt, og pisk det godt sammen. Tilsæt æg og æggeblomme, og pisk igen. Tilsæt melblandingen, og pisk ved lav hastighed, til dejen netop er samlet.
  4. Hak pekannødder og chokolade groft, og rør det i dejen. Sæt dejen på køl i mindst 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 175°. Beklæd 3 bageplader med bagepapir.
  6. Rul kugler a ca. 1 spsk. dej, og sæt dem på bagepladerne med rigeligt mellemrum.
  7. Bag 1 bageplade med cookies ad gangen i ovnen i ca. 15 minutter, og lad dem hvile på bagepladen i 5 minutter, inden de flyttes.

 

PRØV OGSÅ: Chocolate chip cookies med tranebær

 

Læs også